Lesbisch koppeltje uit taxi gezet omdat ze kusten op achterbank: “Illegaal en respectloos”

Lesbisch koppeltje uit taxi gezet omdat ze kusten op achterbank: “Illegaal en respectloos” Video: Facebook

Een lesbisch koppel uit New York werd naar eigen zeggen zaterdag uit een taxi van Uber geschopt omdat ze “elkaar een zoentje gaven” op de achterbank van de auto. De chauffeur kon daar niet om lachen en zei dat ze zijn auto moesten verlaten omdat “kussen illegaal is”. De vrouwen dachten eerst dat de man een grapje maakte, maar toen bleek dat het bittere ernst was, toverde een van hen een smartphone tevoorschijn om de discussie te filmen. De bestuurder en de vrouwen dienden een klacht in, die nu wordt onderzocht door Uber.

Alex Iovine (26) was zaterdag op pad met haar vriendin Emma (24) in Manhattan toen het koppeltje besloot om een taxi van internetbedrijf Uber te nemen. Tijdens het ritje door de metropool zette de bestuurder zich plots aan de kant en eiste dat de dames vertrokken omdat ze hadden gekust op de achterbank van zijn wagen. Alex en Emma waren er eerst van overtuigd dat de man hen in de maling nam, maar eens ze beseften dat hij het meende, namen ze het gesprek met de man op en Alex zette de video online op sociale media.

“We zaten recht tegenover elkaar in de auto”, aldus de vrouwen in de Amerikaanse krant New York Daily News. “We leunden naar elkaar toe om een klein kusje te geven. Dat was alles: een zoentje.” Alex en Emma weten naar eigen zeggen dat het tegen het beleid van Uber is om seksuele handelingen te doen in de taxi’s, maar “de kus was volkomen onschuldig”. “Toen begon hij te gillen dat we respectloos waren en dat ons gedrag illegaal was. Maar het is niet illegaal om te kussen in New York.”

Lesbisch koppeltje uit taxi gezet omdat ze kusten op achterbank: “Illegaal en respectloos”
Alex Iovine (links) had naar eigen zeggen nog nooit homofobie meegemaakt in New York als ze op stap is met haar liefje Emma (rechts) Foto: Facebook

Beide partijen dienden klacht in bij Uber. Het bedrijf verklaarde dat de zaak wordt onderzocht en dat “er gepaste sancties zullen komen”. De 26-jarige New Yorkse heeft voorlopig echter nog geen antwoord gekregen op haar klacht, hoewel ze eigenlijk gewoon verontschuldigingen en haar geld terug wil. “Het was verre van een aangename ervaring en dat tijdens een zonnige dag in New York”, klinkt het bij de jonge vrouw, die ervan overtuigd is dat de man “homofobe motieven had”. “We denken altijd dat zoiets niet in New York voorkomt. Zo zie je maar, het kan overal gebeuren.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees