Gouden Noël en Jacqueline... met duizenden dia’s als getuige

Gouden Noël en Jacqueline... met duizenden dia’s als getuige

Foto: if

Destelbergen - Alweer een gouden jubileumsfeest op het gemeentehuis afgelopen weekend: Noël Rammeloo (75) en Jacqueline De Nutte (72) waren dit keer aan de beurt. Hij komt uit Assenede, zij uit Sint-Amandsberg en hun eerste reis om hun wittebroodsweken te vieren ging meteen richting Spanje. Ook al een unicum een halve eeuw geleden. Hoe actief zeventigers nog kunnen zijn, leest u in hun rijkgevuld levensverhaal.

Het gezin woonde eerst in de Bouwmeesterstraat in Sint-Amandsberg en verkaste nadien naar de Wolterslaan, naar een groot huis met een enorme kerselaar waarvan de oogst talloze potten confituur opleverde. Goed voor een groot gezin, met drie dochters Chantal, Tanya en Kathleen. 

Noël was in zijn actieve leven ingenieur aan de Ugent, en trok ook zijn streng als actieve basketspeler, een microbe die ook twee van zijn drie dochters aanstak. Als fervent fotograaf heeft de jubilaris ondertussen een serieuze collectie van duizenden dia’s, getuigen van een druk familiaal leven. Toen de kinderen opgevoed waren, trok Jacqueline de baan op als demonstratrice. Met hart en ziel, en met de bus en de trein.  Het openbaar vervoer heeft tot op vandaag voor haar geen geheimen.

De hobbylijst van het paar mag er ook zijn:  reizen naar Italië, Oostenrijk, Zwitserland deden ze tot voor kort. Jacqueline spreekt ook een aardig woordje Spaans.  Een elektrische fiets is ook al een onderdeel  van hun seniorenleven geworden.  De actualiteit halen ze dagelijks uit de krant, samen met de sudoku’s.  Met wandelen, petanque spelen, kaarten, bollen en dansen houden ze ook hun conditie op peil. Nog tijd over?  U noemt het, en de gouden jubilarissen doen het: uit eten, toneel bijwonen en … een kasteelbiertje drinken.  Ondertussen laat Jacqueline zich ook graag eens verwennen bij de kapper, wat ze natuurlijk ook deed voor ze zaterdag het gemeentehuis binnenstapte.  Tenslotte zijn ze ook digitaal mee met de laatste trends: een computer en een smartphone maken ook deel uit van de brede leefwereld van de kranige zeventigers. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio