Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Geraardsbergen geen gaststad voor WK wielrennen 2021

Geraardsbergen -

Geraardsbergen haakt af als gaststad voor het WK wielrennen op de weg in 2021. De gevraagde drie miljoen euro wil de stad niet neertellen.

Drie miljoen euro, dat bedrag kan een kleinere stad als Geraardsbergen onmogelijk op tafel leggen

Guido De Padt en Véronique Fontaine

“De stad Geraardsbergen heeft een rijke geschiedenis als wielerstad in Vlaanderen. Een WK is het hoogst haalbare binnen de internationale wielerkalender. Het was dan ook vanzelfsprekend dat de stad haar kandidatuur als gaststad voor een WK in Vlaanderen snel indiende”, zeggen burgemeester Guido De Padt en schepen van Sport Véronique Fontaine (beiden Open VLD).

Een parcoursvoorstel ging richting het Lokaal Organisatie Comité (LOC), dat instaat voor de kandidatuurstelling, en naar de UCI. “Maar het LOC stelde een bedrag van drie miljoen euro voorop om in aanmerking te komen als gaststad. Een bedrag dat een kleinere stad als Geraardsbergen onmogelijk ter beschikking kan stellen, laat staan verantwoorden aan zijn bevolking. Zelfs een samenwerking tussen stad, partnersteden en provincie is onvoldoende om dit bedrag bij elkaar te brengen.”

De Padt en Fontaine verwijzen nog naar een poll op de website van Sporza waar Geraardsbergen als favoriete gaststad naar voren kwam. “Als je ziet dat Oudenaarde en Ronse op twee en drie staan, dan weet je waar de koers thuishoort. In de Vlaamse Ardennen uiteraard! We hopen dat de organisatie minstens het wielerpeloton door de Vlaamse Ardennen stuurt met een prominente rol voor de Muur. Wielerminnend Vlaanderen zal het zeker appreciëren.

Het beste van Enkel voor abonnees