TRIATLON HAMME

Els de Jaeger-Braet klopt aan de triatlonpoort

Els de Jaeger-Braet klopt aan de triatlonpoort

Pas eind vorig jaar besloot Els de Jaeger-Braet zich volledig op triatlon toe te leggen. Foto: eric noens

Sint-Laureins / Gent -

Ze heeft haar strepen al in een aantal sporten behoorlijk verdiend, maar Els de Jaeger-Braet (30) heeft zich eind vorig jaar een nieuw doel voor ogen gesteld. Ten laatste in 2020 wil de dochter van ultraloper Luc haar eerste volledige Ironman halen.

“Samen met mijn broer en zus hebben we de sport met de paplepel naar binnen gekregen”, vertelt de Jaeger, die vorig jaar van Watervliet naar Gent verhuisde.

“Mijn vader bracht vorig jaar zijn negende Spartatlon tot een goed einde. In september staat nummer tien op het programma. Mijn eigen interesse voor sport was veelzijdig. Ik deed zowel judo als zwemmen in competitie. Als scholier was ik zelfs nationaal kampioen in de survival run. Vier jaar geleden proefde ik al eens van triatlon, maar pas eind vorig jaar nam ik het besluit om me in deze sport volledig te geven. Ten laatste in 2020 wil ik aan de start van een volledige Ironman staan.”

De Jaeger, officier in het Belgisch leger, voegde de daad bij het woord en nam meteen een ervaren coach onder de arm. Dat werd haar collega-militair Miguel Janssen, die al dertien Ironmans op zijn actief heeft. “Ik krijg nu duidelijke schema's aangereikt. In mijn eentje zou ik allicht iets te onstuimig te werk gaan. Waren lopen en zwemmen uiteraard geen probleem, dan moest ik me toch stevig toeleggen op het fietsen. Op het werk kan ik wel een uurtje vrijmaken om te trainen, maar voor en na het werk en zeker in het weekend moet ik het beste van mezelf geven.”

De Jaeger was zondag in Hamme aan haar vierde triatlon van het seizoen toe.

“Ik had eerder al De Haan, Sint-Laureins en Bredene op mijn actief staan. Nu werd ik zesde. Jammer genoeg werd ik bij het fietsen even de verkeerde richting uitgestuurd waardoor ik het verder in mijn eentje moest zien te klaren. Op 24 juni is Eeklo aan de beurt, maar het eerste grote doel komt er eind augustus in de 70.3 Ironman van Vichy. Als alles daar naar wens verloopt, ben ik klaar om op een of andere dag de grote stap naar de volledige Ironman te zetten.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio