Hospitalisatieverzekering nu ook extraatje in onderwijs

Scholen lokken leraars met bonus bovenop loon

Scholen lokken leraars met bonus bovenop loon

De 1.800 leerkrachten van scholengroep ‘Dender’ in Aalst krijgen vanaf 1 september een hospitalisatieverzekering bovenop hun loon. In de privésector is zo’n extralegaal voordeel schering en inslag, maar in het onderwijs is dat ongezien. De waarde van de bonus is niet bekend, omdat de scholengroep nog onderhandelt met verzekeraars.

LEES MEER (+). Helikopter of privéchauffeur, … Zo ver gaan bedrijfsleiders om sollicitanten te lokken

Volgens het Gemeenschapsonderwijs (GO!) beginnen scholen zulke voordelen te ­geven om leerkrachten aan zich te binden. Die worden steeds schaarser op de ­arbeidsmarkt. “De war on ­talent manifesteert zich ook in het onderwijs”, zegt topvrouw Raymonda Verdyck.

Ook in de privésector doen werkgevers er alles aan om nieuw volk te lokken, zoals een bedrijfswagen voor poetshulpen of een helikoptervlucht tijdens jobdagen.

Het katholiek onderwijs is niet opgezet met de actie van de scholengroep. “Het zou jammer zijn mochten leraren enkel voor het beroep kiezen wegens de extralegale voor­delen, en niet omdat ze gemotiveerd zijn om jonge mensen iets bij te brengen”, klinkt het.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees