Jasper Stuyven rijdt met Belgisch team in Halle-Ingooigem, Van Avermaet toch naar EK?

Jasper Stuyven rijdt met Belgisch team in Halle-Ingooigem, Van Avermaet toch naar EK?

Foto: Photo News

Zondag in de Brugse Elfstedenronde en dinsdag in Halle-Ingooigem rijden er opnieuw enkele Belgische profs in het nationale team onder leiding van bondscoach Kevin De Weert.

In Brugge zijn dat Laurens De Vreese (Astana), Gijs Van Houcke (Lotto.NL-Jumbo) en Nathan Van Hooydonck (BMC), aangevuld met vier beloften. In Halle-Ingooigem rijden Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Tom Van Asbroeck (EF Education First-Drapac), Baptiste Planckaert (Katusha) en Laurens De Vreese (Asyana) met het nationale shirt, aangevuld met drie beloften

Van Avermaet toch naar EK?

Van Hooydonck voor BMC: betekent dit nu dat Greg Van Avermaet dan toch mag deelnemen aan het EK in Glasgow op 12 augustus? De Weert kreeg een njet van BMC omdat het Van Avermaet wil opstellen in de BinckBank Tour, die daags na het EK start. Maar Van Avermaet zelf vindt dat die combinatie best mogelijk is. “Ik ben ermee bezig. Natuurlijk hoop ik dat Greg mag starten”, aldus De Weert.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.