Politie vindt uiterst dodelijk gif in appartement van Tunesiër: “Hij bereidde mogelijk aanslag voor”

Illustratie - De man op de foto is niet de Tunesiër uit het artikel Foto: ss

De Duitse politie heeft in Keulen een man kunnen oppakken die ervan verdacht wordt een terreuraanslag voor te bereiden.

Het gaat om Sief Allah H., een 29-jarige man van Tunesische afkomst. In zijn appartement werden grote hoeveelheden giftige stoffen gevonden. Het gaat onder andere om ricine. Een paar milligram van die stof kan al dodelijk zijn.

De man was in mei begonnen met het verzamelen van materialen om het gif te kunnen maken. Hij had onder andere ook al meerdere zaden in huis gehaald waarmee ricine gemaakt kan worden. Deze maand was hij erin geslaagd het gif te produceren.

Er wordt nog onderzocht hoe de man de ricine wilde gebruiken, maar de speurders zeggen wel dat de man van plan was een aanslag te plegen in Duitsland. Ze hebben voorlopig geen bewijs van enige connectie met een extremistische organisatie.

Na buitenlandse tip?

Ook de vrouw van de Tunesiër werd opgepakt, maar zij werd later weer vrijgelaten. Volgens verschillende Duitse media is de Tunesiër in november 2016 naar Duitsland verhuisd.

De speurders kwamen volgens de Duitse krant Bild de man op het spoor na een buitenlandse tip, maar werd tijdens de persconferentie van het Duitse gerecht niet bevestigd.

Dodelijk

Ricine is een gevaarlijk gif. Het is een natuurlijke gifstof die afkomstig is van de bonen van de Ricinus Communis. Het kan zowel ingeademd als ingespoten of ingeslikt worden. Het maken van ricine is relatief eenvoudig en goedkoop. Als het in z’n meest zuivere toestand wordt gebruikt, is het zelfs in kleine hoeveelheden dodelijk. Eén gram ricine kan 36.000 mensen doden.

Wie het middel inademt, krijgt na een paar uur griepachtige verschijnselen, daarna ontstaan problemen met de longen, met wellicht uiteindelijk een hartstilstand. Wanneer ricine wordt ingeslikt, moet het slachtoffer braken, krijgt die buikkrampen en ernstige diarree. Het slachtoffer kan dan binnen de drie dagen sterven. Er bestaat geen tegengif voor ricine.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees