“Brave broer” van Salah Abdeslam bekent roofoverval

“Brave broer” van Salah Abdeslam bekent roofoverval

Foto: AP

Sint-Jans-Molenbeek -

Mohamed Abdeslam, de zogenoemde “brave broer” van terrorist Salah Abdeslam, heeft toegegeven dat hij het brein is achter een roofoverval op gemeentepersoneel van Molenbeek. Dat melden de kranten van Sudpresse. Twee ambtenaren werden in januari overvallen toen ze gemeentegeld naar de bank moesten brengen. De buit ­bedroeg 68.000 euro.

De overval vond op 23 januari plaats toen drie bedienden zo’n 70.000 euro naar de bank brachten. Bij hun aankomst aan de bank werden ze overvallen door een persoon met een mes, die er met het geld vandoor ging. Een maand later werden vier personen opgepakt, van wie er twee onder aanhoudingsbevel werden geplaatst. Eén van die twee was Mohamed Abdeslam, die tien jaar voor de gemeente Sint-Jans-Molenbeek had gewerkt en op de hoogte was van de geldtransporten.

Zowel Abdeslam als Youssef B. ontkenden elke betrokkenheid bij de overval, al wezen ze wel in elkaars richting. Mohamed Abdeslam heeft nu bekend dat hij een rol als tussenpersoon heeft gespeeld, zo meldt zijn advocaat. Hij zou informatie over het geldtransport gekregen hebben van een ambtenaar, Pierre-Raphaël C., en die doorgegeven hebben aan Youssef B. Die Youssef B. zou dan de twee ambtenaren die het geld vervoerden, Pierre-Raphaël C. en een ex-vriendin van Mohamed Abdeslam, overvallen hebben.

Pierre-Raphaël C. werd woensdag in verdenking gesteld van diefstal met geweld of bedreiging maar door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. De ex-vriendin van Mohamed Abdeslam werd vooralsnog niet in verdenking gesteld. Youssef B. heeft van zijn kant nog geen bekentenissen afgelegd. Zowel hij als Mohamed Abdeslam werden eind mei onder elektronisch toezicht geplaatst in het kader van dit dossier.

Mohamed Abdeslam wierp zich na de aanslagen in Parijs op als spreekbuis van de familie en was dagenlang op televisie. Hij veroordeelde het terroristisch geweld en ontstak kaarsjes op het Beursplein na de aanslagen in Brussel. Toen had hij al een zwart verleden. Zo werd hij ooit veroordeeld voor het beroven van overledenen. Hij werkte toen als ambulancier en noemde de feiten “een jeugdzonde”.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees