KV Oostende stelt nieuwste aanwinst voor, jong Belgisch talent van Manchester United op komst

KV Oostende stelt nieuwste aanwinst voor, jong Belgisch talent van Manchester United op komst

Foto: @kvoostende

KV Oostende blijft zich roeren op de transfermarkt. De Kustploeg stelde zonet François Marquet voor. De middenvelder komt over van Waasland-Beveren en tekent voor drie seizoenen. Daarnaast is ook Indy Boonen op komst, een 19-jarige flankaanvaller die bij de voorbije jaren bij de jeugd van Manchester United voetbalde.

Marquet is een 23-jarige centrale middenvelder, die opgeleid werd bij Standard en PSV. In 2016 belandde de jeugdinternational bij Waasland-Beveren. Daar kwam hij het voorbije seizoen niet aan spelen toe. Coach Gert Verheyen kent de speler echter goed. “François was een vaste waarde bij mijn jonge Duivels op het middenveld met o.a. Dendoncker en Gerkens. Hij heeft uitstekende voeten en moet bij ons zorgen voor de creativiteit. Het is een speler met enorm veel potentieel die zich zal willen bewijzen, nadat hij een moeilijker seizoen had bij Waasland Beveren. Ik ben ervan overtuigd dat hij zijn niveau van bij Moeskroen kan terugvinden”, aldus de coach op de webstek van KVO.

De speler zelf heeft zin om aan zijn nieuwe avontuur te beginnen. “Ik heb de ambitie om me opnieuw te tonen. Het maakt me trots dat Oostende me wil. Ik wil de club daarom bedanken voor het vertrouwen. Het seizoen mag beginnen. Met Gert Verheyen als coach heb ik een ongelofelijk mooi jaar beleefd bij de jonge Duivels. Bij Waasland Beveren zat ik wat op een dood spoor, dus ik ben heel gretig om te tonen dat ik nog altijd dezelfde speler ben als enkele jaren geleden in Moeskroen.”

Indy Boonen op komst

Dit weekend ondertekent de 19-jarige Indy Boonen zijn contract aan de kust. Hij komt transfervrij over van de beloften van Manchester United. Indy is de zoon van Jacky Boonen, oud-voetballer van onder meer Beveren, Lierse en Lokeren. Tot 2015 speelde Indy Boonen in de jeugd bij Genk, waarna hij naar Man United vertrok. Hij is ook drievoudig belofteninternational. Gisteren presenteerde KVO nog de Kroatische verdediger Goran Milovic.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.