Zomerse boottochten op de Leie

Zomerse boottochten op de Leie

Foto: www.toerisme-leiestreek.be

Zulte / Deinze - De volledig vernieuwde boot 'Minino' van Toerisme Leiestreek komt deze zomer tweemaal naar Machelen. Een mooie kans om de Leiestreek ook eens van op het water te ontdekken.

Naar Brugge

Op donderdag 2 augustus is er een boottocht vanuit Waregem naar de historische stad Brugge, met opstapplaats in Machelen om 10.30 u. Terwijl je vaart op de Leie wordt er een middagmaal, een varkentje aan het spit, geserveerd. De boottocht gaat via de Leie en het kanaal Gent-Brugge tot aan de rand van het centrum van Brugge. In Brugge wordt aangelegd aan de Katelijnepoort, waar je in de namiddag vrij bent om de stad te verkennen.  De Brugse binnenstad werd in het jaar 2000 door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Het is de ideale locatie om de geschiedenis in te duiken, heerlijk te winkelen of te genieten van alle mooie plekjes op wandelafstand van elkaar. Je kan de stad op eigen houtje ontdekken of een geleide wandeling maken in de historische stadskern. De terugreis gebeurt met de bus. Volwassenen betalen hiervoor €54.

Dagtocht

Op zondag 19 augustus, om 11.30 u, vertrekt een dagtocht op de Leie vanuit Machelen. Terwijl je vaart op de Leie wordt er als middagmaal ook nu weer een varkentje aan het spit geserveerd met een buffet van groentjes, aardappeltjes en brood. Water en rode wijn zijn inbegrepen tijdens de maaltijd. De tocht gaat richting de sluis van Harelbeke. Onderweg geniet je van de gezellige sfeer met live muziek van een accordeonist. Volwassenen betalen €49, kinderen  van 3 – 12 jaar €36.

Beide boottochten vertrekken vanaf de Roger Raveelaanlegsteiger op Leie Rechteroever in Machelen.

De volledige kalender met de praktische informatie over alle tochten kan je vinden in de boottochtenbrochure. Deze brochure is beschikbaar bij de toeristische dienst, aan de toeristische balie van het Roger Raveelmuseum en bij de infopunten.

Tickets reserveren kan via www.toerisme-leiestreek.be en in het WV-kantoor van Deinze, www.langsdeleie.be, in dienstencentrum De Leiespiegel.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio