Geraardsbergen haakt af als gaststad voor WK wielrennen 2021

Geraardsbergen haakt af als gaststad voor WK wielrennen 2021

Vlaanderen wil graag het WK wielrennen in 2021 binnen rijven. En het wil daarbij de Vlaamse Ardennen een centrale rol geven. Onder meer Geraardsbergen werd genoemd maar de stad met de iconische Muur haakt af wegens te duur.

Véronique Fontaine is schepen van sport in de Oost-Vlaamse gemeente. Zij gaf bij TV Oost tekst en uitleg. “De organisatie vraagt drie miljoen euro en dat kunnen wij als kleine stad niet bij elkaar krijgen, zelfs niet met crowdfunding”, verduidelijkt de schepen. “Zelfs als we zouden samenwerken met andere steden in de Vlaamse Ardennen zou het ons nog niet lukken om aan dat budget te komen. We hebben ook andere verplichtingen naar onze inwoners toe en drie miljoen voor een wielerwedstrijd, hoe mooi ze ook is, is gewoon te veel. We wisten dat het een ‘mooi’ bedrag zou worden maar hadden gehoopt dat we in samenwerking met enkele andere gemeenten er zouden komen. Maar dit is niet weggelegd voor kleinere steden, dit is echt voor de grote steden.”

In Geraardsbergen menen ze te weten waar het WK dan wel zal plaatsvinden. “Vlaanderen blijft alleszins kandidaat met vermoedelijk Antwerpen als startplaats en Leuven als aankomstplaats.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.