Morgen Dwars door het Hageland: nog gebalder, nog straffer met de Citadel in de hoofdrol

Vrijdag vindt de elfde editie van Dwars door Het Hageland plaats, voor de derde keer over onverharde wegen en met de Citadel van Diest als aankomstplaats. Ook nu weer is het parcours flink gewijzigd.

De start ligt nog steeds in Aarschot en de finish blijft op de Citadel van Diest maar tussenin is veel veranderd. Het parcours is veel meer geconcentreerd tussen Aarschot en Diest met een aanloop van vijftig kilometer richting finish, gevolgd door twee lussen van om en bij de vijftig kilometer en twee lussen van bijna vijventwintig kilometer. In totaal rijden de renners vijf keer de Citadel omhoog. “En daarvoor heeft de stad Diest speciaal een onverharde ‘afdaling’ afgelegd zodat we de de Citadel beter kunnen gebruiken”, vertelt organisator Nick Nuyens. “Het maakt dat we de finale gebalder kunnen maken en dat we, niet onbelangrijk, de toeschouwers op de Citadel meer kunnen bieden.”

Het wordt alvast een zware wedstrijd. “Eentje waarin veldrijders toch een beetje bevoordeeld zijn”, denkt Niels Albert. “Er liggen enkele verraderlijke afdalingen in het parcours. Mijn favoriet? Doe toch maar Mathieu van der Poel.”

Dwars door het Hageland maakt deel uit van de Napoleon Games Cycling Cup en wordt rechtstreeks uitgezonden via VTM.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.