Roberto Martinez maakt zich niet druk over afwezigen op training of portretrechten: “Niets zal ons kunnen afleiden”

Vandaag trainden de Rode Duivels een eerste keer op Russische bodem. Vincent Kompany én Thomas Vermaelen waren de opvallende afwezigen maar Roberto Martinez maakte zich niet ongerust, integendeel. Een ontspannen bondscoach sprak de pers toe in het gloednieuwe trainingscentrum in Dedovsk, een buitenwijk van Moskou. Ontspannen, maar ook vastberaden: “Geen enkel verhaal zal ons kunnen afleiden.”

Roberto Martinez maakt zich niet druk over afwezigen op training of portretrechten: “Niets zal ons kunnen afleiden”

LEES OOK

- Geen Kompany maar ook geen Vermaelen op eerste training in Rusland, fan geraakt op veld voor selfie

- De sfeer zit goed: Thorgan Hazard grapt al over matrasgate, ambitieuze Witsel niet tevreden met kwartfinales

Roberto Martinez is blij dat hij eindelijk in Rusland is. “Het is een opwindende periode”, zegt hij. “We hebben een goede ontvangst gekregen in het hotel. En ik ben blij met hoe prachtig dit trainingscomplex is geworden. Er is hier enorm hard gewerkt. Ik ben hier verschillende keren geweest en heb de hele evolutie kunnen volgen. Echt, chapeau voor de lokale mensen. De terreinverzorger is hier 24 uur op 24 gebleven, hij sliep hier zelfs om alles in orde te krijgen.”

“Voor Thomas en Vincent was het beter dat ze individueel werkten”

Met 22 spelers stond Roberto Martinez op het trainingsveld in Dedovsk. Afwezig: Thomas Vermaelen en Vincent Kompany. Geen verrassing. De twee zijn nog steeds niet honderd procent fit. Al komt de deadline van zondag nu wel steeds dichterbij. “Voor Thomas en Vincent vonden we het beter dat ze individueel werkten in het hotel”, zegt Roberto Martinez. “We gaan ervoor zorgen dat ze zo fit mogelijk zijn om 24 uur voor de wedstrijd van Panama een correcte beslissing te nemen. Niet eerder. Pas zondag nemen we een beslissing over onze definitieve selectie van 23 spelers.”

Roberto Martinez maakt zich niet druk over afwezigen op training of portretrechten: “Niets zal ons kunnen afleiden”
Foto: BELGA

En dan kan het zijn dat Laurent Ciman een dag voor de start van het WK het vliegtuig opstapt richting Los Angeles. “Als de hele groep klaar is en de laatste 23 bepaald zijn, zal Laurent Ciman of de geblesseerde speler die afvalt (Martinez houdt duidelijk ook rekening met een geblesseerde Vermaelen en niet alleen met een geblesseerde Kompany, red.) terugkeren naar zijn club.” Voor het geval Ciman degene is die afvalt, bestookt Martinez hem alvast met een hoop lof. “Laurent Ciman is fantastisch, een echte professional. Ik kan zijn mentaliteit met geen woorden beschrijven. Hij speelt een heel belangrijke rol in onze voorbereiding.”

Over die voorbereiding was Martinez zeer lovend. “Ik ben blij met hoe het gegaan is. Het was een goede beslissing om in België te blijven. Zo konden de spelers ook nog wat tijd met hun familie doorbrengen, hoefden we niet te reizen en was het mogelijk om drie keer voor eigen publiek te oefenen. We zijn klaar voor de wedstrijd tegen Panama.”

Portretrechten

De Duivels voelen zich klaar, ondanks alle randverhalen die de voorbereiding verstoorden. Er was het gedoe rond de niet-selectie van Radja Nainggolan, de matras-gate en donderdag kwam naar buiten dat nog niet alle spelers hun handtekening hadden gezet onder de verbintenis over de portretrechten. “Dat zal de wedstrijden niet beïnvloeden. Het is iets wat al twee jaar aan de gang is, maar dit gaat ons niet afleiden. Dit is geen matrasgate. Er is geen enkel verhaal dat ons kan afleiden.”

Niets kon de goede luim van Martinez breken. Net als Thorgan Hazard grapte hij zelfs over Matrasgate toen een journalist hem vroeg of hij goed geslapen had. “Je bent niet de eerste die me dit vandaag vraagt (lacht). Ik kan jullie verzekeren: ik heb geslapen als een roos.”

Verrast door Lopetegui

Als Spanjaard werd Martinez ook gevraagd naar het plotse ontslag van Spaans bondscoach Julen Lopetegui. “Ik ken hem goed. Het was een verrassing dat hij niet op het WK zal staan, want hij werkt al twee jaar heel hard. Het wordt interessant hoe de groep reageert. Het kan twee richtingen uit. Het kan hun manier van werken negatief beïnvloeden, maar net zo goed groeit die groep naar elkaar toe en wordt Spanje sterker.”

Roberto Martinez maakt zich niet druk over afwezigen op training of portretrechten: “Niets zal ons kunnen afleiden”
Foto: Photo News

Herbeleef hier de eerste training en de eerste persconferenties op Russische bodem:

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

UEFA Nations League Divisie A - Groep 2

Vorige speeldag

Speeldag 6

GS W V G DS P
1 Zwitserland 4 3 1 0 14/5 9
2 België 4 3 1 0 9/6 9
3 IJsland 4 0 4 0 1/13 0