Veertig maanden cel voor koppel dealers

Veertig maanden cel voor koppel dealers

Foto: Shutterstock

Brugge -

De Brugse correctionele rechtbank heeft donderdag en 22-jarige man uit Kortemark en zijn 22-jarige ex-vriendin uit Brugge veroordeeld tot een effectieve celstraf van veertig maanden voor het dealen van cannabis, cocaïne en speed. Hierdoor dreigt hun eerdere voorwaardelijke veroordeling tot vijf jaar cel nu ook effectief te worden.

In het voorjaar van 2015 werden Julian E. en Emanuelle D. opgepakt voor het dealen van grote hoeveelheden cannabis. De man verklaarde zelf dat ze tot een halve kilogram cannabis per dag aan de man brachten. Op 17 december 2015 veroordeelde de Brugse strafrechter hen beide tot vijf jaar cel, gekoppeld aan een hele reeks voorwaarden.

Na dat vonnis mocht het koppel de gevangenis verlaten, waarop ze onmiddellijk opnieuw begonnen te dealen. E. had immers in de cel van hun Nederlandse leverancier “Bertje de Cannabisboer” het voorstel gekregen om zijn handeltje tijdelijk over te nemen. Na een huiszoeking in oktober 2016 belandden de beklaagden opnieuw achter de tralies. Op dat moment was hun relatie afgesprongen en hadden ze elkaar in het drugsmilieu zelfs eventjes beconcurreerd.

De verdediging van beide beklaagden drong tevergeefs aan op een werkstraf. Bij een veroordeling tot een gevangenisstraf zou hun eerdere straf met uitstel immers automatisch effectief worden. Ze dealden inderdaad 8 tot 10 kilogram cannabis, maar volgens de advocate van D. waren de hoeveelheden cocaïne en speed erg beperkt. Beide beklaagden kampten ook vooral zelf met een drugsverslaving.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees