Nieuwe WorldTour-koers in Midden-Oosten: Rondes van Dubai en Abu Dhabi smelten samen

Nieuwe WorldTour-koers in Midden-Oosten: Rondes van Dubai en Abu Dhabi smelten samen

Foto: AP

De Rondes van Dubai en Abu Dhabi smelten samen tot de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. Dat is de belangrijkste wijziging op de kalender voor de WorldTour, die de Internationale Wielerunie UCI donderdag bekendmaakte. De Ronde van Abu Dhabi maakte sinds 2017 al deel uit van de WorldTour, die van Dubai had het etiket buiten categorie.

De eerste editie van de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten, zes etappes lang, start op 25 februari en eindigt op 2 maart. Dat is de dag dat met de Omloop Het Nieuwsblad ook het Belgische Wielerseizoen op gang geschoten wordt. De E3 Harelbeke (29 maart), Gent-Wevelgem (31 maart), Dwars door Vlaanderen (3 april), de Ronde van Vlaanderen (7 april), de Waalse Pijl (24 april), Luik-Bastenaken-Luik (28 april) en de BinckBank Tour (12-18 augustus) zijn de andere Belgische wedstrijden op de Worldtour-kalender. De volledige wielerkalender voor 2019 wordt in september gepubliceerd.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.