Twee ramkraken met gestolen auto en agressie tegen cipier: man riskeert celstraf en hoge boete

Twee ramkraken met gestolen auto en agressie tegen cipier: man riskeert celstraf en hoge boete
Lier / Vilvoorde / Mechelen -

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is donderdag een 30-jarige man verschenen die beschuldigd wordt van diefstal van een wagen en twee diefstallen met braak. In de gevangenis sloeg hij ook een cipier, waardoor hij zich ook voor de aanklacht opzettelijke slagen en verwondingen moet verantwoorden. Het parket vraagt dertig maanden en 1.600 euro boete.

De Nederlandse Marokkaan Fared A. werd op 30 november 2017 op heterdaad betrapt, toen hij in een autogarage in Lier was binnengebroken. Met een Audi A3, waarvan later bleek dat hij die eerder die dag had gestolen in Vilvoorde, was hij tegen de glazen toegangsdeur van de showroom gereden en had zich zo toegang tot de zaak verschaft. De man had een doos met daarin 2.348,50 euro in zijn handen, in zijn broekzak zat nog 5.660 euro in contant geld. Eerder had hij hetzelfde gedaan bij een andere garage in Lier. Daar ontvreemdde hij ook enkele laptops.

De man beweerde dat de 5.660 euro in zijn broekzak zijn eigendom waren. Hij had die eerder afgehaald, omdat hij zich in België wilde vestigen en het geld wilde gebruiken als huurwaarborg. Hij gaf toe dat de andere som gestolen was.

Opstootje met cipier

Op 8 maart kwam het in de gevangenis van Mechelen tot een opstootje met een cipier. Fared A., die met medische problemen kampt, werd niet door de dokter geholpen en verloor zijn kalmte. Hij duwde een cipier waarop die ongelukkig ten val kwam en vier dagen arbeidsongeschikt was. Dit feit ontkent de man. “Ik ben boos geworden, omdat ik geen medische verzorging kreeg, dat is schuldig verzuim”, zei hij donderdag tijdens de zitting. “Maar ik ben nooit fysiek agressief geweest.”

De garagehouder stelde zich burgerlijke partij en vraagt de 5.660 euro terug, de 2.348,50 euro kreeg hij de avond zelf al. Zijn verzekeraar Axa vraagt 10.000 euro voor de herstelling van de showroomdeuren.

Vonnis op 28 juni.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees