Vrouw bengelt met wagen uit parkeergarage, maar redding komt uit onverwachte hoek

Een bestuurder in het Amerikaanse Santa Monica is maandagochtend op het nippertje ontsnapt aan de dood. De oudere vrouw bengelde door een verstrooidheid over de rand van een parkeergarage. Gelukkig zag een Franse toerist het ongeval gebeuren en kon hij de dame in veiligheid brengen.

Volgens de brandweer van Santa Monica gebeurde het ongeval omstreeks halfelf ’s ochtends. Een dame, volgens lokale media een zestiger, trachtte om haar Honda Civic te parkeren op de vijfde verdieping van de parkeergarage. Een klein foutje werd haar echter bijna fataal. Doordat ze per ongeluk het gas- in plaats van het rempedaal indrukte, bengelde ze met haar wagen over de rand van het gebouw. Enkel een stalen barrière wist te voorkomen dat ze naar beneden tuimelde.

Desondanks was het gevaar nog niet geweken, op eigen krachten raakte de dame immers niet uit haar wagen. Gelukkig kwam er hulp uit onverwachte hoek. Een Franse toerist die ongeval zag gebeuren, aarzelde geen seconde om de vrouw uit haar benarde situatie te verlossen. Hij deed de portier open, nam de dame vast en trok haar zo snel mogelijk uit de wagen.

Ook de lokale brandweer was snel ter plaatse om hulp te bieden. De hulpdiensten zorgden er vervolgens voor dat ook de wagen weer op een veilige plek kwam te staan. Met maar liefst 25 brandweermannen waren ze ongeveer een uur in de weer om de klus te klaren.

Amerikaans televisiestation KTLA meldde dat de bestuurster in shock oogde, maar geen verwondingen opliep. “Het leek net een film”, vertelde ooggetuige Roy Huysdens aan KABC. “Als de dame dertig centimeter verder was gereden, dan was de wagen vermoedelijk naar beneden gevallen.” De man zelf verliet al snel de plaats van het ongeval en stelde dat hij geen erkenning hoeft voor zijn daad.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees