Anderlecht-babe maakt promotie voor een andere eersteklasser

Tessa staat op de affiches en campagnebeelden van KV Kortrijk. Foto: kvk

Kortrijk / Harelbeke / Anderlecht / Brussel -

Voormalig Anderlecht-babe Tessa Planckaert (20) prijkt op de nieuwe campagnebeelden van voetbalploeg KV Kortrijk. Nog opvallender: de paars-witte supporter werkt al jaren voor de Kortrijkse ploeg. “Maar als ze spelen, ga ik niet kijken.”

Twee jaar geleden werd ze nog benoemd tot officiële babe van de Brusselse paars-witte ploeg. Een kroon op haar supporterscarrière, want de twintigjarige Stasegemse support al voor Anderlecht sinds ze twaalf jaar was. Ze heeft nooit interesse gehad voor een andere ploeg, maar momenteel schittert ze wel op affiches en nieuwe campagnebeelden van KV Kortrijk. “Meer nog: ik werk al twee seizoenen bij KVK”, zegt Planckaert. “Ook komend seizoen laad ik de drankkaarten van de supporters op.”

Planckaert doet af en toe modellenwerk en toen haar bazen bij KV Kortrjik haar enkele weken geleden vroegen om ook voor KVK te poseren, greep ze die kans. “Ik sta op de affiche die de Jupilercup aankondigde. Ik had nog nooit geposeerd voor een affiche en vond dit wel een mooie kans. Ik leer graag bij, dus ja ik heb die kans gegrepen.”

Niet kijken naar matchen

Dat ze stiekem liever op een affiche voor haar favoriete ploeg had gestaan, hield Planckaert voor zich. “Deze opdrachten veranderen niets aan mijn liefde voor Anderlecht. Als er matchen zijn, komen er bijvoorbeeld niet veel mensen hun drankkaart opladen en hebben wij niet veel werk. Mijn collega's gaan dan soms naar de macht kijken, ik niet. Behalve als ze tegen Anderlecht moeten spelen.”

Planckaert speelde meteen open kaart met haar bazen. “Tijdens mijn sollicitatie drie jaar geleden vroegen ze me of ik supporter was voor KVK. Ik heb meteen toegegeven dat mijn voorkeur naar paars-wit gaat.”

Nu Planckaert ook op de nieuwe campagnebeelden van KVK staat, vroeg de club haar om die beelden ook op haar eigen sociale media te delen. Daar komt uiteraard reactie op van bevriende Anderlechtfans. “Ik kon ook weigeren om die foto's zelf te delen, maar je mag ook wel iets terugdoen voor de baas die je de kans geeft ergens te werken. Mijn vrienden hoeven zich geen zorgen te maken: Anderlecht is voor mij de enige.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees