Doodrijder van Saar (15) opnieuw in beroep tegen straf

Doodrijder van Saar (15) opnieuw in beroep tegen straf
Zedelgem / Hooglede -

De politierechter gaf Miguel V. een maand geleden nog een rijverbod van vijf jaar en zes maanden cel omdat hij op 10 november 2017 in Ledegem dronken tegen een verkeersbord en elektriciteitspaal knalde. Hij gaat nu opnieuw in beroep.

Twee jaar geleden maaide V., uit Aartrijke, de toen 15-jarige Saar Gevaert van de weg in Gits. Voor de ouders van Gevaert, die de daden van V. blijven volgen, komt het niet als een verrassing dat V. beroep aantekent.

“We hadden het wel gedacht. Hij heeft de maximumstraf gekregen, dus hij heeft niets te verliezen”, zegt Ann Colson, de mama van Saar.

Wanneer V. in beroep opnieuw voor de rechtbank moet verschijnen, zijn Colson en haar familieleden er sowieso opnieuw bij. “We kunnen dat niet loslaten. We waren niet tevreden met de straf die hij voor de feiten met Saar heeft gekregen, dus willen we blijven weten welke stappen de rechters nu ondernemen.”

“Automatische piloot”

Voor het gezin blijft het verlies van Saar een gapende wonde. “We doen voort, maar het is moeilijk. We leven op automatische piloot, niets is nog hetzelfde.”

Gevaert zou normaal nu afstuderen aan de middelbare school. “Als ik haar vriendinnen zie fietsen bedenk ik me dat Saar ook zo zou zijn geweest nu. Klaar om naar de hogeschool te gaan. Wat ze wou worden, daar was ze nog niet helemaal over uit. Kleuterjuffrouw of interieurarchitect, of iets helemaal anders. Dat ze naar Gent wou, stond wel vast.”

De advocaat van Miguel V. wil geen commentaar geven.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees