‘Wild idee’ van broers Kolacny goed voor contract bij vermaard Amerikaans platenlabel

© FJMDesign

De Brides of Lucifer, het metalproject dat mee door broers Kolacny van Scala in het leven werd geroepen voor Grasspop 2017, heeft een contract beet bij het grote Amerikaanse platenlabel Rhino Records.

Dirk van de Gaer

Brides of Lucifer was oorspronkelijk een ‘wild idee’ van de Kolacny's en Koen Buyse van Zornik, om met dertien zangeressen van Scala een metalproject uit te werken voor een optreden op Grasspop 2017. Maar het succes sloeg al zo snel toe, dat de oprichters besloten om er mee door te gaan. Een goede beslissing blijkbaar, want na het insturen van de opnames bood het vermaarde Amerikaanse platenlabel Rhino Records hen een contract aan.

De oprichters gingen hier maar al te graag op in. “Brides of Lucifer, een nevenproject van Scala, gaat blijkbaar dezelfde weg op als Scala”, zegt Steven Kolacny.

“Gewoonweg fantastisch”

“Al snel na het optreden op Grasspop werden we gecontacteerd vanuit Amerika om beelden van het optreden toe te sturen. Tegen onze verwachtingen in kregen we een contract aangeboden door Rhino. Dat is gewoonweg fantastisch.”

De toekomst van Brides of Lucifer, die nu wel bevestigd wordt, ziet er heel rooskleurig uit. Hoewel je de kleur niet zou linken aan deze ‘donkere’ groep van dertien zangeressen, Steven Kolacny, Koen Buyse, Yannick De Pauw, Joeri Van de Schoot en Yves Mergaerts.

En het gaat snel. Op 29 juni brengen ze onder het Amerikaans label hun eerste cd uit met de naam ‘Brides of Lucifer’. Nog wat later deze zomer zal het album ook op vinylplaat verschijnen.

Op 5 augustus zijn ze trouwens al te zien op de Lokerse feesten en op 10 augustus op het Alcatraz-festival in Kortrijk.

Filmwereld

“Samen met Grasspop vorig jaar, hebben we daarmee op alle grote metalfestivals in ons land opgetreden”, zegt Steven. “Met het contract op zak lonkt het buitenland. Rhino Records gaat nu aftasten in welke landen het concept van de Brides zou aanslaan. Nederland, Frankrijk en Duitsland lonken al. Maar het label ziet ons ook in andere landen verschijnen, zelfs Brazilië zou interesse tonen.”

“De Amerikanen tasten ook al de mogelijkheden van Brides af in de filmwereld. Ons metalproject lijkt dezelfde weg op te gaan als Scala. Dat is toch wel leuk, hoewel het ook wel zwaar zal worden voor ons.”

Bij de Brides of Lucifer is Tine Priem een van de dertien zangeressen. Tine is alom bekend van haar rol als Tamara in de populaire Soap Thuis op Eén.

MEER NIEUWS