Thomas De Gendt en co. lachen met de ‘allergie’ van André Greipel: “Ik heb altijd gelijk gehad… Het bestaat!”

Thomas De Gendt en co. lachen met de ‘allergie’ van André Greipel: “Ik heb altijd gelijk gehad… Het bestaat!”

Foto: Photo News

In de Ronde van Zwitserland stond donderdag de koninginnenrit op het programma. De Deen Soren Kragh Andersen pakte de dagzege, Richie Porte verstevigde zijn leiderstrui. Lang na Andersen kwam André Greipel over de streep en dat had zo zijn “medische reden”.

LEES OOK: Monfort en Vanmarcke grijpen naast ritzege in Zwitserland, Porte schudt aan de boom en verstevigt gele trui

Als 127ste op 24’45” bereikte de Duitse spurtbom de finish na een lastige bergrit. Dat Greipel niet goed kan klimmen en het ook niet graag doet, is een understatement. Geef de Gorilla maar een vlakke rechte lijn van een kilometer om stevig te sprinten.

Op Twitter ging Greipel dieper in op de verklaring voor zijn afkeer voor de bergen. Hij vond zelfs een “medische reden” waarom hij niet bergop geraakt. “Ik heb dus altijd gelijk gehad… Het bestaat!”. Die woorden plaatste de Duitser bij een foto met een uitleg van The Urban Dictionary over ‘mountain allergy’, bergallergie dus.

Er bestaat natuurlijk niet zoiets als een bergallergie, zeker niet voor wielrenners. Collega’s als Thomas De Gendt en Daniel Lloyd reageerden dan ook op ludieke wijze:

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.