Wielrennen Elite:Omloop van het Waasland - Guido Heirman neemt met Nering door Sport en Steun Stekene koers in Kemzeke over

“Deze wedstrijd mocht niet verloren gaan”

“Deze wedstrijd mocht niet verloren gaan”

Burgemeester De Rechter tussen de vorige organisator van de Omloop van het Waasland Danny De Maere (rechts) en de nieuwe organisator Kris Van Duyse (links). Foto: ive

Stekene -

De Omloop van het Waasland zal ook in 2019 op de wielerkalender staan. De toekomst van de wedstrijd, die voor het eerst werd gereden in 1965, leek onzeker nadat de organisatoren van Nering door Sport Kemzeke, onder leiding van Danny De Maere, de zoon van stichter wijlen Edgard De Maere, de handdoek hadden gegooid.

“Dat konden we niet laten gebeuren en zo zijn we om de tafel gaan zitten”, vertelt Kris Van Duyse, de organisator van de profwedstrijd Grote Prijs Dokter Roggeman, die elk jaar in september in Stekene wordt gereden.

“Onze gemeente is een van de enige in de wijde omtrek die twee profkoersen op haar grondgebied heeft. Dat wilden we zo houden en daarom hebben we beslist om de wedstrijd over te nemen”, vult voorzitter Guido Heirman van Nering door Sport en Steun Stekene aan.

“Uiteraard zal ook de naam behouden blijven, als eresaluut aan de stichter van de wedstrijd, Edgard De Maere. En net als de voorbije jaren zal ook de volgende editie starten in Lokeren en aankomen in Kemzeke”, licht Kris Van Duyse nog toe.

Het is de ambitie van de nieuwe organisatoren om de omloop, net zoals de GP Dr. Roggeman, te laten groeien tot een mooi niveau, deze koers waardig.

Ook burgemeester Stany De Rechter (Gemeentebelangen), die de gesprekken tussen de partijen op gang bracht, is verheugd.

“Op die manier bewijst Stekene dat het zijn naam van koersgemeente waardig is”, aldus burgemeester De Rechter.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio