Geslaagd als poetshulp

Geslaagd als poetshulp

Foto: rr

Hoogstraten - VDAB en Het Poetsbureau stelden een tewerkstellingsproject op voor drie werklozen uit Hoogstraten. Ze kunnen nu met een contract van onbepaalde duur aan de slag als schoonmaker.

De beide organisaties willen het knelpuntberoep aanpakken en riepen daarvoor de ‘mobiele opleidingen’ in het leven. Zo kunnen werkzoekenden een vaktechnische opleiding volgen die bij hun ambities past. “Een job als huishoudhulp houdt veel meer in dan alleen schoonmaken”, zegt Elly Huysmans van Het Poetsbureau. “Zo focussen we niet alleen op poetsen, maar ook op klantgericht werken en timemanagement. We zijn ervan overtuigd dat we de cursisten een langdurige job kunnen aanbieden.”

De mobiele opleidingen vonden onder andere plaats in sociale woningen en serviceflats. Na eerdere opleidingsweken in Maasmechelen, Houthalen en Antwerpen sluit ook Hoogstraten haar tewerkstellingsproject succesvol af met 3 geslaagde cursisten. Ze kunnen 16 uren per week werken bij Het Poetsbureau. Naar aanleiding van de positieve pilootprojecten onderzoekt VDAB op basis van het regionale vacatureaanbod de mogelijke uitbreidingen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio