Witte rouwfiets voor studente (28) die overleed op weg van haar examen

Witte rouwfiets voor studente (28) die overleed op weg van haar examen

Op het kruispunt kwamen heel wat mensen samen tijdens het herdenkingsmoment. Foto: dkr

Leuven -

Op het kruispunt van de Tervuursestraat en de Van Waeyenberglaan is een witte fiets geplaatst, ter herdenking van de Nederlandse studente chemie (28) die er afgelopen maandagmorgen is overleden.

LEES OOK: Discussie over zwaar verkeer in stadscentrum laait op na tragisch ongeval

De studente reed terug van haar examen, toen ze werd aangereden door een vrachtwagen. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, waar ze overleed aan haar verwondingen.

De familie van de jonge vrouw woont in Nederland, maar is naar Leuven gereisd om het herdenkingsmoment bij te wonen. “We kunnen het nog steeds niet geloven”, klinkt het bij de familie. “Ze was heel lief, heel teder. En nu is ze weg. Zoiets verwerk je niet.”

Tijdens het herdenkingsmoment werd alle verkeer op het kruispunt tijdelijk stilgelegd. Langer dan enkele minuten kon dat niet, maar de verkeerspolitie probeerde de rouwenden zo veel mogelijk tijd te gunnen.

Veiligheid in vraag gesteld

Intussen maken buurtbewoners zich bezorgd over de veiligheid in de Van Waeyenberglaan. “De straat ziet eruit als een steenweg, en het verkeer gedraagt zich er vaak ook naar”, zegt bewoner Kris. “Zowel fietsers als automobilisten komen in volle snelheid de berg af. Ik woon tegenover het kruispunt met de Groefstraat en zie bijna dagelijks hoe botsingen maar net vermeden worden. Aan het Kruispunt met de Tervuursestraat is dat niet minder.”

Volgens Kris is er dringend nood aan verkeersremmers in de straat. In de omgeving wordt steeds luider gepleit om een verbod op zwaar verkeer. “Ik snap niet wat vrachtwagens op die plek komen doen”, klonk het de voorbije week op sociale media. Volgens Kris is het een ruimer probleem. “De stad moet dringend nadenken over de afwikkeling van het verkeer van Gasthuisberg. Wie vanaf de Naamsepoort naar Gasthuisberg wil, moet door de smalle Groefstraat en de Van Waeyenberglaan. Het is niet logisch dat daar zo veel verkeer door moet.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees