Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Een echte ‘glazen boterham’: brouwerij creëert twee biertjes op basis van brood en regenwater

Een echte ‘glazen boterham’: brouwerij creëert twee biertjes op basis van brood en regenwater

Brouwerij De Wilde maakte twee biertjes op basis van brood en regenwater: de Termont en de Louis XVIII. Foto: DVH

Gent / Merelbeke -

Wat krijg je als je een biobakker en een bio-ingenieur laat brainstormen? Twee nieuwe biertjes blijkbaar, die gisteren werden onthuld bij De Wilde Brouwers aan de Hundelgemstesteenweg in Merelbeke. Hun bieren worden gebrouwen met regenwater en restbrood.

Peter Rodrigues, bekend van de Gentse biobakkerij De Trog, gebruikte al gezuiverd regenwater voor zijn broden en nu dienen de broodoverschotten om bier mee te brouwen. Het lijkt een vreemd huwelijk, maar niets is minder waar. “Bier en brood zijn in wezen bijna hetzelfde”, zegt brouwer Denis De Wilde. “Vroeger was brood een papje van granen, door de fermentatie kreeg je eigenlijk al iets zoals bier. Als milieutechnoloog zoek ik naar manieren om de circulaire economie (een systeem ...

Het beste van Enkel voor abonnees