Passagiers applaudisseren tijdens landing, maar dan schuift vliegtuig plots van landingsbaan

Omdat het erg slecht weer was donderdagavond, besloot de piloot van de McDonnell Douglas MD-83 een noodlanding te maken. De vlucht die vertrokken was in het Turkse Antalya maakte een stop in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. De passagiers waren erg opgelaten en applaudisseerden toen ze voelden dat de wielen van het vliegtuig de grond raakten om de piloot te bedanken. Maar toen liep het mis.

Het vliegtuig schoof van de landingsbaan waarna het kantelde en vuur vatte. De cabine van de rechtervleugel vulde zich met rook en bij de passagiers ontstond er paniek. Hoewel het personeel alle reizigers vroeg om te blijven zitten, negeerden ze hun bevelen en wachtten ze niet om het vliegtuig te verlaten.

Gelukkig vonden alle 169 passagiers de nooduitgangen en konden ze ongedeerd uit het toestel geraken. De luchtvaartmaatschappij liet nog weten dat ze tevreden zijn over de handeling van de piloten. “De piloten hebben het vliegtuig succesvol aan de grond gezet ondanks moeilijke en onvoorspelbare weersomstandigheden. Dit komt mede door al hun ervaring.”

De luchthaven werd na het ongeval nog zo’n drie uur afgesloten.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees