Prachtige podiumman van 83 jaar bij wielerwedstrijd in Viersel

Louis bij het podium van de winnaars van de eerste Grote Prijs Louis Mampay. Foto: kma

Zandhoven - Tijdens wielerwedstrijden zijn het meestal bevallige podiummissen die de winnaars mogen kussen, maar in Viersel maakten ze zondag graag een uitzondering. De 83-jarige Louis Mampay was de podiumjongen tijdens de eerste Grote Prijs Louis Mampay.

Het was de Honga Amigo Club van café De Cruyk die de eerste Grote Prijs Louis Mampay voor wielertoeristen organiseerde. De boomkweker-op-rust Louis Mampay hoorde pas toen alles al in kannen en - euh - cruyken was dat er een wielerkoers naar hem genoemd was.

Louis mocht normaal ook de dames kussen. Maar hij bleef nog wat langer thuis en liet die eer aan zijn zoon Paul. Het damespodium werd gedomineerd door de ijzersterke zussen Coppens uit Massenhoven. Nette (13) klopte haar zus Nieke (16). Celine (17) werd derde. Ze kregen alledrie een fles Chimay-trappist. Ook hun broer Stan imponeerde bij de twaalfjarigen.

Die dameskoers met 24 deelnemers was trouwens een unicum, want de vrouwen moesten op Honda Amigo’s rijden, die op de schakelaar waren gezet om te fietsen. Veel dames vonden het trappen met de brommertjes zwaar, zeker voor de dijen.

Bij de heren won Stef Hoes (31) uit Geel voor Stefaan Willems (32) uit Westerlo en Filip Biesemans (38) uit Schoten.

27 kinderen streden in de eerste kinderkoers, wat ook al een mooie opkomst is.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio