Dossier aangeboden door A.S.Adventure

Checklist voor op jeugdkamp

Gaat zoon- of dochterlief voor het eerst op kamp? Dat is spannend voor hen én voor jou. Maar geen nood: onze experts helpen je met het maken van hun koffer of tas, zodat ze perfect zijn uitgerust voor hun grote avontuur.
Dossier aangeboden door A.S.Adventure.

Rugzak, duffel of trolley
Ga je met de scouts op tentenkamp, dan is een trekkingrugzak handiger. Verblijf je in een overdekte slaapzaal, dan kan je bagage prima in een trolley mee. De duffelbag is het meest veelzijdig: stevig, flexibel en multifunctioneel.

Drinkfles
Wist je dat je per dag best 1,5 à 2 liter water drinkt? En dat gaat des te vlotter met een drinkfles in je favoriete kleur, maat en vorm.

Slaapzak
Koop de slaapzak voor je kinderen niet te groot, want dan kost het veel meer moeite om hem opgewarmd te krijgen. Een meegroeislaapzak biedt soelaas! Ontdek hier hoe je de beste slaapzak kiest.

Slaapmatje
Een matje uit schuimrubber is goedkoop, vederlicht en niet kapot te krijgen, maar op een zelfopblaasbaar matje lig je een stuk comfortabeler en warmer. Meer weten? Alle tips & tricks over slaapmatten ontdek je hier.

Sneldrogende handdoek
Kies een handdoek gemaakt van microvezel: die zijn extreem snel droog en wegen niet veel.

Zonnehoedje
Ook je hoofdhuid en je haren zijn gevoelig voor de zon. Zonder hoedje of petje krijg je trouwens ook sneller last van hoofdpijn. Kies idealiter voor een hoedje met extra uv-bescherming. Onze favoriet? Het zomerhoedje van Barts, mét korting.

Gamel en bestek
Een echte scout eet zijn avondmaal uit een gamel! Met een spork erbij heb je na het eten extra weinig afwas.

Wandelschoenen
Je kinderen groeien als kool. Meet hun voeten daarom regelmatig even op, zodat ze zeker de juiste maat dragen. Te kleine schoenen zijn een recept voor blaren! Ons uitgebreide aanbod wandelschoenen voor kids ontdek je hier.

Spray tegen teken en muggen
Toch gebeten door een teek? Verwijder hem binnen de 8 uur om de kans op besmetting met de Borrelia-bacterie te beperken.

Zak- of hoofdlamp
Superleuk om ’s avonds nog even te lezen in bed of schaduwspelletjes te spelen op het tentzeil of de muur van je kamer.

Lichte regenjas
Op kamp blijf je niet binnen bij een spatje regen. De opvouwbare regenjasjes van Ayacucho hebben niet alleen vrolijke kleurtjes en prints, je kunt ze ook makkelijk in een proptasje om je middel dragen.
 

Klaar om voluit te genieten van het kamp?
KLIK HIER om je goed voor te bereiden.

Corrigeer