Onze WK-reporter vindt maar weinig Belgische fans in Sochi, maar vindt ingenieuze oplossing

De Belgische fans zijn vanavond in Sochi bij hun openingsmatch tegen Panama zwaar in de minderheid. De naar schatting duizend landgenoten zullen alles uit de kast moeten halen om vocaal het hoofd te bieden tegen allicht een vijfduizendtal dolgedraaide Panamezen. Hoog tijd om actie te ondernemen, vond onze debuterende videoman ter plaatse. Hij trok naar de fanshop, kocht een heleboel Belgische vlaggen en probeerde in de straten van Sochi om de neutrale voetbalfan in extremis naar de rood-geel-zwarte kant te trekken. Met succes. De Duivels hebben er vanavond een heleboel extra gekke supporters bij.

Uitverkocht, maar raakt het stadion ook vol?

Officieel is het Fisht Stadium in Sochi uitverkocht voor België-Panama, maar het was al vaak te zien op dit WK: verrassend veel lege plaatsen. Vanavond zal het wellicht niet anders zijn. Veel (Russische) tickethouders komen niet opdagen.

Wat de Belgische fans betreft: via de fanclub 1895 van de Rode Duivels werden amper 350 tickets verkocht. Er zullen zeker meer Belgen, die op eigen houtje tickets kochten, in het stadion aanwezig zijn. De autoriteiten in Rusland schatten een dikke 1.000, hoogstens 2.000. Van Panamese zijde zal de aanwezigheid groter zijn. 4.000 à 6.000 van hun fans hebben de oversteek gemaakt. Wetende dat er 40.000 toeschouwers in het stadion kunnen, is het rekenen op de Russische voetballiefhebbers om veel plaatsen te vullen.

Onze WK-reporter vindt maar weinig Belgische fans in Sochi, maar vindt ingenieuze oplossing
Corrigeer

UEFA Nations League Divisie A - Groep 2

Vorige speeldag Volgende speeldag

Speeldag 5

GS W V G DS P
1 België 2 2 0 0 5/1 6
2 Zwitserland 3 2 1 0 9/3 6
3 IJsland 3 0 3 0 1/11 0