Dossier aangeboden door A.S.Adventure

Waarom een staycation altijd een goeie keuze is

Waarom een staycation altijd een goeie keuze is

Foto: A.S.Adventure

Vakantie staat voor heel wat mensen synoniem aan reizen. Nochtans hoef je de landsgrenzen niet over te steken om even tot rust te komen of om de zomerse sfeer op te snuiven. Ook in eigen land kan je ten volle genieten van een vakantie om nooit meer te vergeten. Enter: staycation!
Dossier aangeboden door A.S.Adventure.

Staycation?
Het woord zegt het zelf al: bij een staycation blijf je in eigen land. Gewoon thuis, in een huisje in eigen streek of in een heel andere regio.

De troeven van een staycation op een rijtje:

  1. Geen stress over bagage: Bagage inpakken is het meest stresserende aan een reis. Niet alles kan mee, en je bent ook nog eens gebonden aan specifieke reglementen van je vliegmaatschappij. Die beperkingen vallen weg bij een staycation.
  2. Toerist in eigen regio: Laat ons eerlijk zijn: heel wat mensen kennen hun eigen stad of dorp niet echt, omdat het gewoon aan tijd ontbreekt om alles te verkennen. Een staycation is ideaal om de verborgen pareltjes van je eigen buurt te ontdekken.
  3. Geen reisfrustraties: Neen, bij een staycation hoef je geen twee uur vroeger aan een incheckbalie te wachten. Je bent zelf meester over je agenda.
  4. Geen huilbuien voor je huisdier: Aangezien je het vliegtuig niet hoeft te nemen of ver hoeft te rijden, kan je hond gerust mee!
  5. Groter budget: Bij een staycation kom je verder met je vakantiebudget. De reiskosten die je daarmee uitspaart, kan je uitgeven aan leukere dingen.
  6. Sociaal: Ontbreekt het je tijdens het jaar aan voldoende tijd om vrienden en familie te zien? Bij een staycation kun je ze gerust een avondje uitnodigen. Meer zielen, meer vreugd!
     

Wat inspiratie voor deze zomer
Klaar om je vakantie in je eigen huis, regio of land in te zetten? Dan geven we je graag enkele tips voor activiteiten waarmee je de zomer kleur geeft.

Camping MAKA
Deze camping in de Ardennen is een speeltuin voor iedereen die in de zomer graag de natuur intrekt. Je kan er kanovaren, wandelen, geocachen, mountainbiken, vissen, hangmatten huren … Kortom, alles wat een avontuurlijk hartje begeert voor actieve en minder actieve momenten. Voor de kinderen is er zelfs een boekje gemaakt, met allerlei specifieke activiteiten. Denk aan het maken van dromenvangers, boogschieten en nog zoveel meer.

Cinema in openlucht
Even je gedachten verzetten met een goede film? Dat kan altijd natuurlijk, maar op een zomerse avond kan je dit ook buiten doen! In de Open Air Cinema aan de Beursschouwburg in Brussel kan je tijdens de zomermaanden heel wat films en documentaires bekijken.

Zomerparcour door het Zwin
Vogelspotters en natuurliefhebbers, beware! Het Zwin pakt uit met een waarlijk zomerparcours. Centraal daarin staat de prestigieuze fototentoonstelling “Wildlife Photographer of the Year”, met honderd prachtige natuurbeelden. In de kijkhut krijgen kinderen meer uitleg over de vogels die er te zien zijn in het Zwin én er zijn elke dag activiteiten voorzien, zoals voorlezen, gezelschapsspelen en knutselen.

Lieve Zusjes, Stoere Broers
De organisatie Lieve Zusjes, Stoere Broers brengt de zomer naar Kortrijk! Die wordt gekleurd met leuke evenementen, zoals vuursessies waar muzikanten de ziel uit het lijf spelen aan het kampvuur. Inkomstprijs? Eén houtblok en een vrije bijdrage na het concert.  Maar Lieve Zusjes, Stoere Broers promoot ook buitenspelen bij kinderen met het project Wildebras. Op verschillende plaatsen kunnen je bengels zich uitleven met materiaal om kampen te bouwen, zoals jutezakken, touw, fietsenbanden en nog heel wat meer. Zomers plezier verzekerd!
 

Onze essentials voor een geslaagde staycation
Met de juiste spullen tover je je eigen stekje om tot een echt vakantieparadijs! Dit zijn de essentials die op ons lijstje staan:

Hou jij weleens een staycation? Deel dan je avonturen op Facebook en Instagram met #asadventure!

Op zoek naar de juiste essentials?
KLIK HIER en laat je inspireren.

Corrigeer