AMERICAN FOOTBALL

Izegem Tribes kunnen driejarenplan al na anderhalf jaar realiseren

Izegem Tribes kunnen driejarenplan  al na anderhalf jaar realiseren

De West-Vlaanderen Tribes werden enkele jaren geleden na de splitsing met de Ostend Pirates gewoon weer de Izegem Tribes. In Izegem liggen de roots van de club en straks kunnen ze er zelfs aan de slag in een nieuwe accommodatie. Of dat in Divisie 1 of 2 wordt, zal zondag in Oostende uitgemaakt worden in de barragematch tegen … de Ostend Pirates.

Dat de Tribes de barrage haalden, is een verrassing van formaat. In de reguliere competitie gingen ze drie keer de boot in tegen de Ghent Gators, maar vorig weekend klopten ze de Oost-Vlamingen wel in de match om de titel in Divisie 2.

“Ondanks de drie nederlagen hadden we na elke match het gevoel dat ze te kloppen waren”, zegt voorzitter Bart Supply. “In de match dat het moest gebeuren, slaagden we er eindelijk in om ze te kloppen. In de barragematch tegen Ostend Pirates staat er veel op het spel. Dat het uitgerekend tegen onze ex-partner is, maakt het duel alleen maar aantrekkelijker en spannender. Oostende speelt een reeks hoger en is favoriet, maar wij hebben ook onze kwaliteiten. We geven ons zeker niet op voorhand gewonnen. De ploeg zal opgeladen aan de start verschijnen, maar met respect en ontzag voor de tegenstander. We kennen mekaar en dragen sportiviteit en fair play hoog in het vaandel. Dat zal in die ultieme match niet anders zijn.”

Oostende heeft het thuisvoordeel, maar dat vindt Supply niet echt een nadeel. “De druk zal voor hen groter zijn dan voor ons. Zij moeten de match organiseren, waardoor de afleiding groter is. Daar kunnen wij van profiteren. Bij ons kan de focus volledig naar het gebeuren op het veld uitgaan en dat is van groot belang.”

Bart Supply is een ex-speler van de Tribes en nu anderhalf jaar voorzitter. “Ik was 16 jaar toen ik het American Football ontdekte. Ik was een middelmatige speler, terwijl de Tribes toen op hun hoogtepunt zaten. Veel spelen zat er niet altijd in en dat was frustrerend. Alles draaide rond winnen en de beste zijn, maar de evolutie van de spelers stond niet meer centraal. We zaten ook niet meer op dezelfde golflengte met de mensen van Oostende. Op een gegeven moment ben ik zelfs gestopt en ging ik weer voetballen, tot het plots toch weer begon te kriebelen en ik zelf een driejarig project opstartte. In amper anderhalf jaar bereikten we al ei zo na ons doel. Op 24 juni kan dat helemaal het geval zijn.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio