TriatlonKwart in Antwerpen

Ines Van Troyen pakt onverwacht de overwinning: “Mooiste zege van mijn carrière”

Mechelen / Walem / Heffen / Hombeek / Leest / Muizen -

Naast het geweld van Wereldbeker (ITU) was er aan het Eilandje in Antwerpen ook een gewone kwarttriatlon. Ines Van Troyen won. De triatlete van Atriac verbaasde zichzelf door de sterk lopende Helga Sibick en Elise Scheerens af te houden.

Van Troyen verkeert in de vorm van haar leven. Vorig weekend won ze op overtuigende wijze de sprinttriatlon van Retie. In de triatlon van Antwerpen ging ze door op haar elan. Ze won de kwarttriatlon in 2u05’35. Na het zwemmen en fietsen begon ze met een mooie voorsprong aan de afsluitende 10 km lopen. Daarin moest ze stevig blijven doorgaan om twee sterk lopende triatletes, Helga Sibick en Elise Scheerens, achter zich te houden, maar ze hield stand. Sibick (2u06’03) en de Mechelse Scheerens (2u07’21) stonden mee met Van Troyen op het podium aan het MAS.

Afgestudeerd als arts

“Ik had erop gehoopt, maar ik had het niet verwacht”, bekende Van Troyen. “Eigenlijk had ik verwacht dat Heleen Adams of Elise Scheerens veel kans zouden maken. Ik zit inderdaad wel in vorm. Voor mijn club Atriac is dit een belangrijke wedstrijd. Het is voor eigen publiek, dan doe je altijd nog iets harder je best”, zei de Mechelse. “Dit is mijn grootste zege ooit, de mooiste van mijn carrière. Vrijdag ben ik afgestudeerd als arts, ik had dus niet veel geslapen de laatste dagen. Het is voor mij echt een topweeekend geweest.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio