Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Eerste Zeeuwse mosselen van het jaar komen uit Duitsland

Eerste Zeeuwse mosselen van het jaar komen uit Duitsland

Simon en Adriaan Leuschel voor hun schip gevuld met bigbags vol mosselen. Foto: rr

De officiële start van het mosselseizoen is nog niet in zicht, maar vandaag rollen toch al de eerste truckladingen met de lekkere schelpdiertjes over de grens. Vanuit het Duitse eiland Sylt bevoorraden broers Adriaan en Simon Leuschel Belgische restaurants, groothandels en viswinkels met hun Nieuwe, maar ook Zeeuwse mosselen.

“Ik zit al heel mijn leven in het vak”, zegt Piet Devriendt van het Blankenbergse restaurant Oesterput, “maar mossels met 30% visvleesgehalte heb ik op 15 juni nog nooit gezien. En dan hebben ze nog de juiste kleur en een goddelijke smaak. Veel beter dan de hangcultuurmosselen.” Adriaan Leuschel grijnst. De risico’s die hij en zijn broer de voorbije winter namen, zijn het waard gebleken. “In Nederland zijn de mosselen nog lang niet klaar, ze denken zelfs pas einde juli of nog later te kunnen starten ...

Het beste van Enkel voor abonnees