Celebs

Vader van Meghan Markle praat voor het eerst sinds huwelijk: "Ik was jaloers"

Meghan Markles papa moest huilen toen hij zag dat Charles zijn dochter weggaf Video: Reuters

De grote afwezige op het huwelijk van Meghan Markle met prins Harry was haar vader Thomas. Die heeft nu voor het eerst sinds die grote dag een interview gegeven waarin hij onder meer vertelt hoe Harry om zijn goedkeuring heeft gevraagd en dat hij moest huilen toen hij prins Charles in plaats van hem Meghan naar het altaar zag begeleiden.

Eerst zou hij wel komen, dan weer niet, dan weer wel en uiteindelijk moest Thomas Markle (73) toch forfait geven voor het huwelijk van zijn dochter Meghan. De man moest met spoed geopereerd worden aan zijn hart en dus moest hij de plechtigheid volgen via de televisie. Makkelijk was dat niet, zegt hij in een interview met de hosts van de Britse talkshow 'Good Morning Britain'.

Naar verluidt huilde hij dan ook toen hij prins Charles en niet hem Meghan zag begeleiden naar het altaar. "Het is spijtig voor mij, maar daardoor ben ik slechts een voetnoot in de hele geschiedenis. Maar ik was vereerd dat prins Charles het wou doen, ik kan me geen betere vervanger inbeelden", vertelt hij onder meer.

Nog nooit gezien

De man heeft het ook over hoe hij te weten is gekomen dat ze ging trouwen. "Meghan vertelde het me aan de telefoon en een paar telefoontjes later nam ook Harry het woord om mij om haar hand te vragen. Je bent een gentleman, zei ik. Beloof me dat je nooit je hand zult opheffen in haar bijzijn. Zo ja, dan geef ik je mijn toestemming." Thomas geeft trouwens toe dat hij zijn schoonzoon nog nooit in levenden lijve heeft gezien. "Maar het is een interessante, intelligente kerel."

En of hij denkt dat zijn dochter snel moeder zal worden? "Ik zou wel graag kleinkinderen willen. Ze wil zelf al heel lang kinderen en toen leerde ze Harry kennen en ze houdt zoveel van hem dus ik denk dat het er snel van zal komen."

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees