Hinder door staking bij De Lijn is beperkt: "Slechts 1 op de 5 stadsbussen rijdt niet"

Hinder door staking bij De Lijn is beperkt: "Slechts 1 op de 5 stadsbussen rijdt niet"

Foto: Photo News

Antwerpen - De hinder voor de reizigers door de informatiesessie van de socialistische en liberale vakbond bij De Lijn dinsdagvoormiddag in Antwerpen is beperkt. Dat is vernomen van Astrid Hulhoven, verantwoordelijke corporate communicatie De Lijn.

Om 10 uur startte in Berchem een informatiesessie over de nieuwe cao. De socialistische en liberale vakbond roepen hun leden op om het werk te onderbreken voor de infosessie. De chauffeurs van de christelijke vakbond en de onderaannemers gaan wel aan de slag.

De trams in Antwerpen rijden normaal. Bij de stadsbussen in Antwerpen is één op de vijf chauffeurs de stelplaats binnengereden om deel te nemen aan de infosessie. De streeklijnen ondervinden geen hinder, aldus Hulhoven.

In het noorden van de provincie (regio Kempen en Turnhout) is 10 procent van de buschauffeurs binnengereden; in Turnhout is er geen hinder voor de reizigers.

Om 13 uur was er een infosessie in Mechelen. De vakbonden organiseren de komende dagen ook infosessies in de provincies Limburg (woensdag), West-Vlaanderen (donderdag) en Oost-Vlaanderen (vrijdag).

 

 

 

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio