Huisbaas weigert woning te herstellen, gezin van acht staat op straat: “We staan machteloos”

Huisbaas weigert woning te herstellen, gezin van acht staat op straat: “We staan machteloos”

Steve Pottier (37), zijn partner Vicky Bosiers (30) en hun samengesteld gezin van vier kinderen en twee pleegkinderen hebben nog tot het einde van de maand om een nieuwe woonst te vinden. Foto: jve

Knokke-Heist -

“Uitzichtloos en frustrerend”, noemt Steve Pottier (37) de situatie van zijn gezin. Samen met zijn partner Vicky (30) en hun zes (pleeg)kinderen dreigen ze over twaalf dagen op straat te staan. Hun woning werd onbewoonbaar verklaard, en door een dispuut met de huisbaas moet het gezelschap vertrekken. Een oplossing vond het gezin nog niet. “Niemand verdient onze situatie”, zegt Pottier.

Nog twaalf dagen hebben ze. Dan zijn Steve Pottier (37), zijn partner Vicky Bosiers (30) en hun samengesteld gezin van vier kinderen en twee pleegkinderen op 30 juni hun woning kwijt. “Het huis werd door stedenbouw en de burgemeester onbewoonbaar verklaard nadat de huisbaas enkele gebreken niet heeft laten herstellen. Na een procedure bij het Vredegerecht kregen we gelijk, maar de huisbaas zet ons nu uiteindelijk op straat”, vertelt Pottier.

Camping

Een woning voor acht op de privéwoonmarkt is voor hen onbetaalbaar, want Steve is invalide en leeft van een uitkering. Zijn vrouw is onderhoudsmedewerker in een school. “Zelf hebben we geen rijbewijs, waardoor we in Knokke-Heist willen blijven. Onze woning is te klein en we zoeken al twee jaar naar iets nieuws. Zonder resultaat, ondanks de inzet van het sociaal verhuurkantoor en nog enkele andere partijen. Onze situatie is frustrerend en uitzichtloos. We voelen ons zo machteloos. Overal waar we informeren naar een woning, vangen we om een of andere reden bot. Het is altijd wel iets.”

Met de moed der wanhoop lanceerde het gezin een oproep via een filmpje op sociale media. Dat werd al honderden keren gedeeld.

“Onze kinderen zijn tussen de vier en negentien jaar. De oudste twee kwamen bij ons wonen, omdat hun situatie thuis niet meer houdbaar was”, zegt Pottier. “Als we over een week geen oplossing vinden, bel ik alle campings in Knokke-Heist af of daar plaats is voor acht personen. Maar ik hoop nog steeds dat iemand ons een oplossing aanreikt of dat de huisbaas - die geen contact meer met ons wil - bijdraait. Hij wil toch geen acht mensen op straat zetten?”

Huis volledig gestript

Volgens Pottier zijn de meeste gebreken in het huis makkelijk op te lossen. Maar omdat de zolder, die door de huisbaas destijds werd omgebouwd tot een studio, nu doorzakt, moet het volledige huis gestript worden.

“Dat ziet hij waarschijnlijk niet zitten. Maar hij zal de werken ooit eens moeten uitvoeren. Met of zonder ons. Het enige wat we wensen, is een dak boven ons hoofd voor het einde van volgende week. Niemand verdient een situatie als de onze. Wie helpt ons op twaalf dagen tijd aan een woning?”

De huisbaas was niet beschikbaar voor commentaar.

Mensen die het gezin kunnen helpen, kunnen terecht bij Stefaan Keirse van de Woonwinkel Knokke-Heist: woonwinkel@knokke-heist.be

INFO

INFO

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio