Man gaat agent te lijf met hamer na melding van partnergeweld: 40 maanden cel

Man gaat agent te lijf met hamer na melding van partnergeweld: 40 maanden cel
Veurne / Diksmuide / Lichtervelde -

De correctionele rechtbank van Veurne heeft een 35-jarige man uit Lichtervelde veroordeeld tot 40 maanden gevangenisstraf, waarvan zes maanden effectief, voor poging tot doodslag en weerspannigheid. Nico V. ging in Diksmuide met een hamer een politie-inspecteur te lijf.

Op 26 juli 2015 werd de politie van de zone Polder even voor 03.00 uur ‘s nachts opgeroepen voor partnergeweld in Diksmuide. Een vrouw vluchtte haar woning uit en riep dat de kinderen nog binnen waren. Op dat moment verscheen Nico V. in zijn onderbroek in de deuropening. De beklaagde herkende politie-inspecteur M.R. en riep “dat hij eens wat ging halen”.

Even later kwam V. met een hamer naar buiten en probeerde hij de politieman te slaan. Het slachtoffer wilde weglopen, maar kwam daarbij ten val. Toen de beklaagde aanstalten maakte om op zijn hoofd te slaan, kon M.R. nog net een schop uitdelen. Daarna gooide Nico V. de hamer tegen het been van een andere agent. Uiteindelijk konden vier politiemensen de verdachte met veel moeite overmeesteren. Ook in de combi bleef V. amok maken, waarbij hij zelfs een raam vernielde.

‘Man wilde agent dood’

De beklaagde ontkende dat hij de bedoeling had om de politie-inspecteur te doden. De rechter veegde dat argument van tafel. V. wilde immers met een dodelijk wapen op iemands hoofd slaan. “Aan de bewering dat hij het slachtoffer zeker niet dood wilde, kan dus geen geloof gehecht worden.” Daarnaast werd de Lichterveldenaar ook veroordeeld voor een slag aan zijn toenmalige partner, weerspannigheid en het vernielen van het politievoertuig.

De rechter veroordeelde Nico V. uiteindelijk tot 40 maanden gevangenisstraf, waarvan 34 maanden met uitstel. De beklaagde zal wel een hele reeks voorwaarden moeten volgen. Zo zal hij zich onder andere moeten laten begeleiden voor zijn alcoholprobleem. Aan M.R. moet hij een schadevergoeding van 2.750 euro betalen. De drie andere agenten kregen elk 1.000 euro toegewezen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees