Nabestaanden Bjorn De Vrieze volgen reconstructie via livebeelden

Twintiger toont hoe hij liefdesrivaal met kruisboog in het gezicht schoot

Twintiger toont hoe hij liefdesrivaal met kruisboog in het gezicht schoot
Tielt / Oostrozebeke -

In Schuiferskapelle werd dinsdagmorgen de moord op Bjorn De Vrieze (28) overgedaan. Verdachte Jordy V. (24) toonde tijdens de reconstructie hoe hij met een kruisboog zijn liefdesrivaal in het gezicht schoot. De ouders en zus van het slachtoffer volgden alles vlakbij via livebeelden.

Met een pijl in het gezicht, vlak naast zijn mond. Op die manier bracht Jordy V. (24) op 1 mei jongstleden wellicht Bjorn De Vrieze (28) om het leven. Dat bleek dinsdagmorgen althans uit een scène tijdens de reconstructie.

Al om 7 uur kwamen de eerste agenten en gemeentewerkers aan in de Drie Wilgen, de doodlopende wijk in Schuiferskapelle waar Bjorn al geruime tijd woonde.

Om nieuwsgierigen weg te houden werden vier straten rond het huis volledig afgezet. Geen enkel voertuig mocht nog in of uit de afgebakende zone rijden. Voor het huis van het slachtoffer, waar de avond voor de reconstructie speciaal zijn BMW werd teruggeplaatst, werd een twintigtal hekken met zwarte zeilen geplaatst. Een buurvrouw kon zelfs haar huis niet meer te voet verlaten en moest noodgedwongen bellen naar haar werk dat ze er niet zou geraken.

Nabestaanden volgen vanop afstand

Vanaf 9 uur zakten de betrokken partijen, die hadden afgesproken in het politiekantoor in Tielt, af naar het plaats delict. Onder hen onder andere de onderzoeksrechter, de procureur, een gerechtsdokter en -psychiater en natuurlijk dader Jordy V. , zijn advocaat en de advocaten van de gezinsleden van Bjorn.

De ouders en zus zelf, die hadden laten weten dat ze de reconstructie wilden meemaken, waren in eerste instantie niet te zien. Zij volgden alles vanop afstand. In het parkje vlakbij stond een captatiewagen opgesteld. Wellicht konden de nabestaanden van daaruit alles live volgen.

Vanaf dan speelde bijna alles zich af rond het huis van waar het drama gebeurde.

Rond 11 uur werd de kruisboog werd bovengehaald. Verdachte Jordy V. moest tonen en aanwijzingen geven hoe hij Bjorn op 1 mei doodschoot. Dat werd meerdere keren heel grondig gereconstrueerd.

Twintiger toont hoe hij liefdesrivaal met kruisboog in het gezicht schoot

Weinig emotie

Op het gezicht van Jordy was weinig emotie af te lezen. Er was een schot te horen, er werd een pijl bovengehaald en een politieagent nam de rol van het slachtoffer op zich.

Zo werd gedemonstreerd hoe de pijl in het gezicht van Bjorn terechtkwam, naast zijn linker mondhoek. Bij die scène stond Jordy met zijn kruisboog vlak naast de gevel, niet ver van de voordeur van het huis. Mogelijk kwam Jordy dus van achter de hoek toen hij Bjorn, die net zijn huis wilde binnenstappen, verraste.

Rond 12.45 was de reconstructie voor Jordy afgelopen. Hij werd in een anonieme wagen terug naar de gevangenis gebracht.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees