Korpschef niet te spreken over voorlopige vrijlating dieveggen

Bierbeek -

De twee dieveggen die vorige week werden gevat na een helse klopjacht in de omgeving van de Ruisbroekstraat in Bierbeek, zijn weer vrijgelaten.

De twee maakten deel uit van een groep van drie vrouwen die betrapt werden bij een inbraak aan de Ruisbroekstraat. Een getuige zag hoe drie vrouwen uit een auto stapten, die geparkeerd stond op de parking van feestzaal Berkenhof en zich naar een woning begaven. In het huis kwam de bewoonster oog in oog te staan met één van de dieveggen. De eerste getuige zag de drie vrouwen daarna uit het huis vluchtten in de richting van het bos.

De politie van Lubbeek hield meteen een intensieve zoektocht naar de dames. Ook ploegen van naburige politiezones, de politiehelikopter en speurhonden werden tijdens de zoektocht ingezet. De politie trof in het bos twee dames aan. De derde kon ontsnappen.

Het bleek te gaan om een minderjarige en een meerderjarige vrouw. De minderjarige werd ter beschikking gesteld van het parket van Bergen. Tegen de meerderjarige verdachte vorderde het parket van Leuven een gerechtelijk onderzoek op verdenking van diefstal met braak en bendevorming.

Maar de twee mochten beschikken in afwachting van verder onderzoek en een proces. “Ik ben echt teleurgesteld”, zegt korpschef Walter Vranckx van politiezone Lubbeek. “Ik betwijfel ten zeerste of die vrouwen tegen hun proces nog te vinden zijn. En dat na zo'n immense zoektocht. Zulke acties kosten veel energie en geld. Tegen inbrekers moet harder opgetreden worden als we ze echt willen stoppen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio