Een maand geleden werd Bernadette (60) slachtoffer van een verkeerscrimineel, vandaag ligt ze nog altijd in coma

Een maand geleden werd Bernadette (60) slachtoffer van een verkeerscrimineel, vandaag ligt ze nog altijd in coma

Wim B. zat achter het stuur. Foto: rr

Torhout -

Een maand na het zware ongeval langs de Oostendse Steenweg in Torhout ligt Bernadette Roelens (60) uit Werken nog steeds in coma. De vrouw liep een zwaar hersentrauma op. Ze zal wellicht nooit meer dezelfde zijn.

Vier weken lang ligt Bernadette Roelens uit Werken (Kortemark) al in coma. Ze werd een maand geleden slachtoffer van een zwaar verkeersongeval in Torhout en vecht nog steeds voor haar leven. Haar man Eric Deseure (60) zat ook in de wagen. Hij brak zijn borstbeen, maar herstelt goed.

Het moest een gezellig weekendje weg worden voor drie vriendinnen een maand geleden. Ze zouden er met het vliegtuig op uit trekken. Bestemming: het zonnige Spanje. Laurent Vermeersch en zijn vrouw Ingrid Persyn uit Staden waren Bernadette en Eric al thuis komen oppikken. Ze moesten nog één tussenstop doen in Sint-Michiels om daarna verder met de bus vanuit het station van Brugge richting de luchthaven te trekken.

Rijden met rijverbod

Maar zover kwam het helaas nooit. Want in de Oostendse Steenweg in Torhout kwam een wagen uit de flauwe bocht ter hoogte van het kasteel van Wijnendale gevlamd. Aan het stuur Wim B. (44) uit Menen, een crimineel die pas vier dagen eerder werd vrijgelaten. De man liep eerder al 44 veroordelingen op. Ook nu weer was hij achter het stuur gekropen terwijl hij een rijverbod moest uitzitten.

De tegenligger kwam op twee wielen uit de bocht gevlogen. “Hij was al aan het overhellen en kwam recht op de andere wagen af”, klinkt het bij ooggetuigen. Hij reed in de bocht gewoon rechtdoor. Een paar seconden later gebeurde het zware ongeval. Laurent Vermeersch zat aan het stuur en overleefde de klap niet. Ook aanrijder Wim B. zelf werd in kritieke toestand afgevoerd. Maar hij was al snel weer buiten levensgevaar. Het is niet duidelijk of hij het ziekenhuis al mocht verlaten. De man zal zich voor het ongeval en voor het feit dat hij zonder rijbewijs reed wel nog voor de politierechtbank moeten verantwoorden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees