80% balbezit, geveinsde blessures en ontgoocheling alom op Twitter: Iran-Spanje voor rust in een notendop

Iran verdedigde zich in de eerste helft met hand en tand tegen de Spaanse overmacht en dat viel niet overal in goede aarde. Twitter liet zich gaan bij de negatieve instelling van de Perzen, inclusief tijdrekken en driedubbele dekking. Iran haalde de rust wél met 0-0... Pas na rust brak Diego Costa (met een gelukje) de ban voor Spanje, dat met 0-1 zou winnen.

LEES OOK:

- Het verslag van de knotsgekke wedstrijd tussen Iran-Spanje!

- Iraniër viert uitgebreid zijn doelpunt tegen Spanje… tot de VAR hem afkeurt

- Iraanse invaller gaat gigantisch de mist bij inworp van de laatste kans

Tja, wat moet je, Iran zijnde tegen Spanje? Vrijuit je kans gaan en na een kwartier al uitgeteld tegen het canvas liggen? Of een muur metselen voor je doelman en hopen dat Allah een handje toesteekt? En daar lijkt het voorlopig op. Iran houdt stand maar heeft daarvoor alle middelen aangewend, ook al hebben de Spanjaarden meer dan tachtig procent balbezit.

Die negatieve instelling vindt het internationale Twitter-publiek niet leuk. Vooral doelman Alireza Beiranvand kreeg de volle lading toen hij na een imaginair contact met Diego Costa theatraal ter aarde ging. Al zijn er links en rechts wel wat stemmen die de Iraanse tactiek verdedigen. Want ze hebben geen andere keuze, wordt gezegd.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen