Wallays onzeker voor BK na val op knie, Franse interesse voor Van der Sande

Wallays onzeker voor BK na val op knie, Franse interesse voor Van der Sande

Foto: Photo News

Jelle Wallayswas gisteravond vrij pessimistisch over zijn kansen om het BK te kunnen rijden. “Zoals ik maar kon trainen met die rechterknie, zo kan ik niet koersen. Ondanks twee behandelingen. Het is een souvenir van een val woensdag in Halle-Ingooigem, al na zo’n 20 kilometer. Eentje van Cibel-Cebon gleed voor mij uit over een drinkbus, ik viel op de knie. Het positieve is dat er niets gebroken is, maar toch is dit niet optimaal.”

Wallays is ook één van de negen renners voor de acht rugnummers van Lotto-Soudal in de Tour. Marczynski, Vanendert en Wallays liggen daarvoor in de balans. Maxime Monfort pakt dus naast de Tour. Benoot, De Gendt, Greipel, De Buyst, Keukeleire en Sieberg lijken de zes zekerheden.

Groupama-FDJ informeert naar Tosh Van der Sande

Tosh Van der Sande (27, foto) staat op de radar van Groupama-FDJ. De 27-jarige Antwerpenaar is einde contract bij Lotto-Soudal, maar hij staat ook niet weigerachtig tegenover een verlenging bij zijn enige werkgever sinds zijn overstap in 2012 naar de profs.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.