Vader en zoon veroordeeld voor terroriseren van familie: “Triestig dossier”

Vader en zoon veroordeeld voor terroriseren van familie: “Triestig dossier”
Hasselt -

Een 51-jarige man uit Hasselt is door de Hasseltse correctionele rechtbank wegens slagen aan zijn 27-jarige zoon uit Sint-Truiden veroordeeld tot een werkstraf van 110 uren of een vervangende celstraf van acht maanden. De man raakte niet alleen slaags met zijn zoon, hij bedreigde ook zijn moeder van zeventig. De zoon liet zich niet onbetuigd en terroriseerde zijn grootmoeder, broer, zus en vader. De 27-jarige Truienaar kreeg een werkstraf van 140 uren of een vervangende celstraf van tien maanden. Ze kregen elk een voorwaardelijke boete van 600 euro opgelegd.

De openbare aanklager sprak van een triestig dossier, waarbij leden binnen eenzelfde familie elkaar jarenlang beduvelden. De grootmoeder kwam altijd tussenbeide, maar incasseerde ook klappen en trappen. Ze werd met de dood bedreigd. De vrouw trok zich terug als burgerlijke partij.

De jongeman bedreigde al in oktober 2014 zijn broer en oma met een keukenmes. De vijftiger vernielde onder meer de televisie van zijn moeder en trapte een deur in. De familieterreur duurde tot mei 2016.

De vader kampte met een drankprobleem en heeft zich tweemaal residentieel laten opnemen. De zoon was naar eigen zeggen agressief geworden door het gedrag van zijn vader.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees