Wielrennen Elite Belgisch Kampioenschap zondag in binche

Lennert Teugels kijkt uit naar confrontatie met de profs: “Parcours moet me liggen”

Lennert Teugels kijkt uit naar confrontatie met de profs: “Parcours moet me liggen”

Lennert Teugels trekt met vertrouwen naar Binche. Foto: NBEN

Opwijk -

Opwijkenaar Lennert Teugels mag zich dankzij een reglementswijziging opmaken voor zijn eerste Belgisch kampioenschap met de profs. Een mooie afsluiter van de eerste seizoenshelft die hem tevreden stemt.

Lennert Teugels werkt in continentale dienst een heel gevarieerd programma af. De Opwijkenaar wisselt de kleine wedstrijden rond de kerktoren af met gerenommeerde profkoersen. Zelfs in Taiwan was hij al actief. Dit alles met wisselend succes.

“Ik ben tevreden met mijn parcours tot dusver. In de grote wedstrijden maakte ik mij nuttig voor de kopmannen. Elders scoorde ik tal van ereplaatsen. Ik hou wel van deze mix van wedstrijden.”

Zondag wacht Teugels met het Belgisch kampioenschap in Binche de grootste afspraak van het seizoen. Een nieuwe regel laat de continentale eliterenners zonder contract toe om de titelstrijd met de profs te beslechten.

“Ik ben heel blij met deze verandering. En ik mag meteen aantreden op een parcours dat mij moet liggen. Ik ken de streek ginds goed. Ik reed vorig jaar Binche-Chimay-Binche. Het wordt een lastige wedstrijd. Een afvallingskoers speelt in mijn voordeel. Mijn taak zal er in bestaan om als bliksemafleider de finale aan te snijden. Geraak ik echter niet weg, dan hoop ik Gianni Marchand en Jimmy Janssens zo lang mogelijk bij te staan”, aldus de 25-jarige renner van Cibel-Cebon.

“Ondanks de vele wedstrijden dit ik al reed, voel ik me conditioneel nog heel goed. Ik trek op volle vermogen naar het BK. De voorbije wedstrijden kreeg ik de bevestiging van mijn vormpeil. Ik eindigde derde in het Kampioenschap van het Waasland in Belsele en werd veertiende in de Heistse Pijl. De Elfstedenronde verliep afgelopen weekend minder gunstig. Ik kon me in het uitgedunde peloton handhaven, maar in de slotkilometers werd ik opgehouden door een valpartij. Daardoor kon ik niet echt van dienst zijn en werd het een maat voor niets. Maar het gevoel was wederom bevredigend.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio