Parket vraagt internering agressieve man

Gsm tegen hoofd gegooid

Heist-op-den-Berg -

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag de internering geëist tegen Heistenaar Kristof H. De man stond terecht voor slagen en verwondingen aan zijn ex-partner.

Hoewel de relatie tussen H. en de vrouw maar enkele maanden duurde, was er volgens het Openbaar Ministerie wel regelmatig geweld mee gemoeid. “De vrouw kreeg stampen, slagen en zelfs kopstoten. De laatste dag van hun relatie gooide hij zelfs een gsm tegen het hoofd van de vrouw. De klap was zo zwaar dat het toestel in twee stukken brak en dat de wonde moest gehecht worden”, zei aanklager Ken Van hoogenbemt. Hij vroeg de internering.

Advocate Mieke Denissen stond H. bij en vroeg de rechtbank om niet in te gaan op de vraag tot internering. “Het is belangrijk om na te gaan wat de rol en houding van de vrouw in kwestie waren tijdens de relatie. Ook dat is belangrijk om te weten”, zei ze. “De gerechtspsychiater heeft mijn cliënt maar één keer gezien. Dat is dus een momentopname. Hoe kun je dan oordelen of iemand toerekeningsvatbaar is of niet?”

De advocate zei ook dat de gsm niet gegooid was met de bedoeling de vrouw te verwonden. Uitspraak na de zomervakantie.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio