Horrorfilm ‘Hereditary’ dit weekend in onze zalen: noodnummer beschikbaar na afloop van de film

Horrorfilm ‘Hereditary’ dit weekend in onze zalen: noodnummer beschikbaar na afloop van de film

Foto: AKA Agency

Sommigen noemen hem de griezeligste film sinds ‘The Excorcist’ en in Amerika zijn tijdens de vertoning zelfs mensen al gillend de zaal buiten gelopen. Dat belooft dus voor wanneer vanaf volgende week woensdag de psychologische horrorfilm ‘Hereditary’ in onze zalen te zien is. De filmdistributeur voorziet zelfs een noodnummer voor bange kijkers.

Al sinds zijn vertoning op het Sundance Film Festival in januari wordt ‘Hereditary’ door zowat iedereen die hem gezien heeft “de engste van het jaar” genoemd. “Het gegil in de zaal was bijna even beangstigend als wat er op het scherm verscheen”, klonk het enkele maanden geleden al. “Als je ooit nog wil slapen, dan kijk je hem beter niet”, voegde USA Today daaraan toe.

De korte samenvatting van ‘Hereditary’, de debuutfilm van de Amerikaan Ari Aster (30), klinkt nochtans niet zo opzienbarend. Nadat de grootmoeder van de familie Graham overlijdt, werpt de aanwezigheid van deze weinig geliefde vrouw nog steeds een schaduw op het gezin. Vooral haar kleindochter Charlie, voor wie ze altijd al een ongewone fascinatie had, lijdt eronder. De Grahams zitten nog midden in hun rouwproces wanneer langzaam maar zeker de afschuwelijke waarheid over hun afkomst aan het licht komt. Annie, de moeder binnen het gezin, wordt gedwongen om een duister pad in te slaan om te kunnen ontsnappen aan het noodlot dat hen allen te wachten staat.

(lees verder onder de foto)

Horrorfilm ‘Hereditary’ dit weekend in onze zalen: noodnummer beschikbaar na afloop van de film
Foto: AKA Agency

Noodnummer

Maar voor sommige bezoekers blijkt de film eigenlijk té griezelig, zo weet Ann Selhorst van AKA Agency, die de film in ons land verdeelt. “Daarom hebben we een speciaal nummer in het leven geroepen dat geprojecteerd zal worden bij aanvang van de film. Mensen die het nummer bellen, krijgen iemand van de filmverdeler aan telefoon. Bij hen kan je terecht met jouw (ongeruste) vragen over de film. Wie niet direct iemand aan de lijn krijgt, kan ook nog iets inspreken op de voicemail.”

Daarmee volgt de filmdistributeur het voorbeeld uit Nederland, waar de film vorige week in première is gegaan. “Daar is het een succes gebleken: na afloop van de film hebben meer dan honderd mensen het noodnummer gebeld”, zegt Selhorst.

Bovendien is ook het personeel van de bioscopen gewaarschuwd. “Ze weten dat er een griezelige film geprogrammeerd staat en dat ze mogelijk te maken kunnen krijgen met bezoekers die het moeilijk hebben. Zij zullen dan klaar staan om hen op te vangen”, klinkt het nog.

Vanaf 22 juni zijn er avant-premières in Brussel, Antwerpen, Mechelen, Koersel, Brugge, Mons, Tournai, Charleroi, Verviers, Namen en Louvain-La-Neuve. Vanaf woensdag 27 juni is de film overal in België te zien.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees