De Coninckplein voortaan plein van ontmoeting en beleving

Parking maakt plaats voor gras en dat valt uiteindelijk toch in de smaak

Parking maakt plaats voor gras en dat valt uiteindelijk toch in de smaak

De opening van het grasplein was een evenement op zich en lokte veel kijkers. Foto: sbr

Roeselare -

In bijzijn van de Roeselaarse reuzen werd vrijdag het de Coninckplein geopend. Waar vroeger een parking was, is nu een groene ontmoetingsplek in het hart van de stad.

De meningen waren de voorbije maanden verdeeld over de vernieuwing van het De Coninckplein. Het stadsbestuur besloot om van het parkeerplein een groen plein te maken. “We willen wonen, winkelen en wandelen in Roeselare aangenamer maker. Om die reden werd het plein aan de Sint-Amandskerk omgevormd tot een groene plek met een grasplein en bomen”, zegt schepen van Groentontwikkeling Filiep Bouckenooghe (Groen).

Minder klanten

Aanvankelijk hadden de omliggende handelaars het moeilijk met de plannen. “Zodra de parkeerplaatsen weg waren, kwamen er minder klanten. Maar ze hebben er iets moois van gemaakt. We hopen dan ook dat de mensen opnieuw de weg naar het plein vinden”, zegt Bert Coopman van Merl'o.

De stad wil regelmatig evenementen organiseren op het de Coninckplein. “Het moet een plaats van ontmoeting en beleving worden”, vertelt de schepen. Camera’s houden er een oogje in het zeil.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio