Metalband legt optreden op Graspop stil nadat jongeman bewusteloos raakt in moshpit

Incident Graspop. Video: Het Nieuwsblad

De bekende metalband Avenged Sevenfold heeft haar optreden op Graspop stilgelegd nadat een jongeman bewusteloos geraakt was in de moshpit. Hij moest afgevoerd worden door de hulpdiensten.

Het publiek ging vrijdagavond stevig uit zijn dak tijdens het optreden van Avenged Sevenfold toen een jonge festivalganger slecht neerkwam in de moshpit. Hij werd geraakt door enkele andere festivalgangers en raakte bewusteloos.

De zanger van de band zag het gebeuren en vroeg zijn band meteen om te stoppen met spelen. “Are you guys okay”, vroeg hij, waarna hij het publiek vroeg om de man niet aan te raken en hulp te roepen.

In geen tijd maakte de massa plaats voor de hulpdiensten, zag onze reporter. “Ik stond er vlakbij. Nog nooit zo snel een massa zien uiteen gaan voor een persoon in nood. Graspoppers zijn een ruig publiek met vaak stevige concerten, maar als het nodig is, springt iedereen meteen in de bres.”

De zanger bedankte het publiek meteen voor het begrip en de medewerking, waarna nog even opgetreden werd. De jongeman was even later weer bij bewustzijn. Het is onduidelijk hoe het nu met hem gaat.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees