TennisBELGIAN CIRCUITTC WINGFIELD

Youngsters Megrabian en Pantelic stunten

Mechelen / Walem / Heffen / Hombeek / Leest / Muizen -

Het jonge geweld zette de voorbije dagen de hoofdtabel Vrouwen 1 op TC Wingfield compleet op zijn kop. De verrassing kwam van de 15-jarige Anastasia Megrabian, die eerste reekshoofd Lynn Janssens (B-15/4) meteen uit het toernooi kieperde.

Anastasia Megrabian had er al een uitstekend parcours in de kwalificatietabel opzitten en trok die lijn ook in de hoofdtabel door. De talentvolle speelster van TC Zevenbergen kwam daarin meteen tegen eerste reekshoofd Lynn Janssens uit. Een galamatch zou je dan denken, maar niets was minder waar. Een beresterke Megrabian bleef ook in het onderonsje met Janssens zonder setverlies en veegde de favoriete met overduidelijke 6-2 en 6-3 cijfers van het court. Voor Lynn Janssens betekent het de voortzetting van een vrij moeizame start van het zomerseizoen.

Ook tweede reekshoofd Annouck Meys (B-15/2) werd meteen richting uitgang verwezen. Daarvoor was de amper 13-jarige Sara Pantelic (B+2/6) dan weer verantwoordelijk. In een bloedstollende partij trok de youngster van Ter Elst de eerste set met 7-6 (4) naar zich toe, maar in set twee leek ervaring de bovenhand te halen. Meys won vlot met 1-6. In de beslissende derde set kon Pantelic toch opnieuw de knop omdraaien en werd het 6-3.

In Mannen 1 won eerste reekshoofd en topfavoriet Bram Coene (A Nat nr 42) zijn eerste partij tegen Ben Vercammen (B-15/2). Coene haalde het in twee sets met 6-4 en 6-3. Jelle Dugailly (B-15/4) plaatste zich als eerste voor de halve finales na winst tegen veertiger Dieter Leurs (B-15/2). Dugailly won na een spannende driesetter met 3-6, 7-5, 6-2.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio