Jan Jambon: N-VA is niet geïnteresseerd in post van premier

Jan Jambon: N-VA is niet geïnteresseerd in post van premier

Jan Jambon Foto: isopix

N-VA is niet geïnteresseerd in de post van premier bij de verkiezingen in 2019. Dat zegt vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon zaterdag in een interview met La Libre Belgique.

“Welke Franstalige partij zou in een regering stappen geleid door N-VA? “, vraagt de minister zich af. “Vandaag ligt de MR permanent onder vuur. Kan u zich het circus in de Kamer inbeelden als de premier een N-VA’er zou zijn? Dat is een waanbeeld”, zegt Jambon, die daar aan toevoegt geen enkele ambitie in die richting te hebben

Jambon herhaalt ook dat het communautaire volledig deel zal uitmaken van het programma van N-VA. “Het confederalisme zou een goede stap zijn naar onafhankelijkheid. Wij zijn nationalisten in de positieve zin van het woord. Het is het DNA van de N-VA, dat is niet veranderd.”

In hetzelfde interview zegt Jambon dat hij de migratiepolitiek van zijn collega Theo Francken steunt. Hij roept de drie andere regerende partijen in de federale meerderheid op om vooruitgang te boeken in het dossier rond woonstbetreding, dat momenteel op een dood spoor zit. “De N-VA is een voorstander van woonstbetreding. Ik hoop dat we het gezond verstand terugvinden.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees